Foto: Fred Jonny

Inspirert av bunnløs kjærlighet og fulle bæsjebleier slipper Jarle Bernhoft "Call Out Kids". Videoen kom i dag, og fredag 11. juni er vitamininnsprøytning av en låt ute.

Helt fra han skrev den har Jarle Bernhoft gledet seg til å snakke om, og fremføre, låta «Call Out Kids».

«Tror ikke jeg får til å være mer meg sjæl enn når jeg tross alt brøler navna til gutta mine på refrenget.»

LES OGSÅ: Bernhoft byr på musikk og podkast-tips!

Selv om låtens opphav er litt... dritt.

«Det startet som en bleieskiftevise i pappaperm, og så slapp den bare ikke taket.»

Da nå tre år gamle Benjamin var knøttliten begynte Jarle å brølesynge navnet hans mens han skiftet bleier, og når den etterhvert vokste seg til en låt skrev han et vers til storebror Samuel også. Låten har Jarle skrevet selv, og han har produsert den i samarbeid med Skinny Days og Bjarne Stensli.

«Call Out Kids er en hyllestlåt til gutta, mine ankerpunkt av sikkerhet i virvelvinden av tvil som verden og tilværelsen er.»

Låten feier altså all tvil og usikkerhet av Bernhofts bane, og her er det rom for en bowlingmetafor eller to. «Call Out Kids»-videoen er regissert av Faenfilm og i denne danser Bernhoft seg fra sans og samling i en så stor grad at han trengte krykker dagen etter innspillingen.

«Samuel og Benjamin må få velge sjæl når de er voksne om de skal bli offentlige personer, så trikset var å lage en fest av en video uten at hovedpersonene er med. De er dødsrå dansere begge to, så jeg la meg i hardtrening med superkoreograf Thea Bay i månedsvis for å hedre movsa deres»«Call Out Kids» slippes fredag 11. juni og er en «strike» fra Bernhoft. Det vil si stødig og stilfull avlevering hvor ballen (låta) treffer akkurat der den skal så kjeglene (tvilen) meies ned.