Svenske Staccs frir til musikkelskere og artister når de lanserer ny premium strømmetjeneste for konserter. Brukere kan nyte ikoniske konserter og musikkdokumentarer fra blant annet Oasis, Queen, The Rolling Stones, David Bowie og Tupac.

I dag lanseres den splitter nye strømmetjenesten Staccs i Norge. Strømmetjenesten gir musikkelskere muligheten til å gjenoppleve sine favorittkonserter, helt uten annonser, med premium lyd- og videokvalitet. Målet er å lage verdens største digitale konsertkatalog.

- Drivkraften vår siden første dag har vært å gjøre uforglemmelige, legendariske konserter og musikkdokumentarer tilgjengelig for musikkelskere som oss selv. Jeg er veldig stolt over at vi nå lanserer Staccs for musikkfans, artister og rettighetshavere i en tid hvor det har vært umulig å gå på konserter, sier Jonas Sellberg, Co-Founder og Chief Operating Officer i Staccs.

Ny inntektskilde for artisterI stedet for den tradisjonelle pay-per-play modellen bruker Staccs en brukersentrert inntektsmodell hvor inntektene deles mellom rettighetshavere, artister og Staccs.

- Ved å digitalisere konsertinnhold åpner vi opp en helt ny inntektskilde for artister der liveopptredener kan leve videre og komme både artister og fans til gode. Klassisk videoinnhold kan nå markedsføres på en måte som utnytter hele musikkøkosystemet, sier Anders Tullgren, administrerende direktør i Staccs.

Inntekter for artister og rettighetshavere vil være direkte korrelert med innholdet fansen ser på. Det betyr det at hvis en bruker kun ser på innholdet til én artist vil artistens inntekt være knyttet til denne brukerens abonnementsavgift.

Fra Queen til TupacStrømmetjenesten lanseres med 500 legendariske konserter og musikkdokumentarer. Ukentlig vil det legges til nytt innhold. Med en brukersentrert modell skal vi ikke se bort fra at også norske artisters konserter blir tilgjengelig i fremtiden.

Enn så lenge kan brukere glede seg over ikoniske konserter som ´Queen Live at Wembley Stadium 1986´, ´Ziggy Stardust and the Spiders from March 1973´, ´The Rolling Stones Live at Checkerboard Lounge 1981´, ´Nina Simone Live at Montreux 1976´og ´Tupac Live at The House of Blues 2005´.

Under lanseringen vil Staccs være tilgjengelig for til en spesialpris på 599,- per år. Strømmetjenesten er tilgjengelig på alle enheter og skjermstørrelser slik at brukere kan nyte konserter og dokumentarer på både mobil, nettbrett, PC eller TV.

Ordinær pris for et abonnement koster 119 kroner i måneden (som kan avbestilles når som helst) eller 1 190 kroner per år. Nye abonnementer vil få tilbud om en gratis prøveperiode på syv dager. For mer informasjon, gå til staccs.com

Vi har allerede testet Staccs og her er det mange godbiter å velge i særlig om man liker classic rock, og det gjør vi jo! Her er det massevis av Rollings Stones, Iron Maiden, The Who, Guns N' Roses , Queen, Led Zeppelin og Oasis. Men vi fant også nyere saker fra bl.a. Ryan Adams, Josh Homme/ Iggy Pop, Noel Gallagher og mange ferske festivalkonserter.

Så langt har vi rukket å se Classic albums med Fleetwood Mac, Primal Scream og Nirvana, samt en dokumentar om The Flaming Lips. Konserter med Foreigner Live fra 1978, Rolling Stones Havana Moon og Courtney Barnett live i Berlin.

Anbefales!