Foto: Patric Da SilvaEn lang rekke norske artister har tidligere sunget om Oslo. Fra Jens Book-Jenssen og Nora Brockstedts “Hver eneste dag er en Oslo-dag” til Lillebjørn Nilsen, Karpe og Cezinando.

Nå kommer også Numa Edema med sin hyllest til Oslo, etter en tøff tid der hovedstaden har vært kraftig berørt av pandemien.

Oslo er byen Numa Edema vokste opp i.
- Jeg er så stolt av byen min. Så mye av min identitet består av Oslo. I tider hvor jeg har slitt med å se min egen identitet har byen alltid vært der. Jeg kjenner den så godt og den kjenner meg, sier han.

Artisten, som debuterte med låten Delta Man i 2015, er inspirert av 60-tallets Motown-innspillinger, og i tråd med denne tradisjonen er alt spilt inn live - med strykere og fullt band. Han har bl.a med seg Noora Noor på vokal, Stian Haslie på gitar, Lasse Weeden på bass, Øystein Bergsvik på trommer og André Viervoll på piano.

- Vi var 18 musikere som spilte i samme rom, strykere og band. Når man spiller inn på denne måten har man ikke mulighet til å fikse feil eller spille inn deler på nytt på samme måte som man er vant til. Dette gir noen begrensninger, men jeg føler det gjør prosjektet ærligere og mer kompromissløst. Sjelen i musikken får tre frem, skriver han på sin Facebook-side.Numa Edema kom ut med debut-EP'en Atlantis samt sitt første album The Hourglass i 2016.
I 2017 ble The Hourglass gjenutgitt av Wildflower, plateselskapet til den amerikanske folk/popartisten Judy Collins i forbindelse med en turné med Judy Collins og Stephen Stills (kjent fra gruppene Crosby, Stills & Nash), som han var oppvarmer for. I 2018 ga han ut albumet Good Times Are Bad Times for Somebody.

Nå er et flunkende nytt soul-album på vei. Neste uke kommer også en musikkvideo til låten - selvfølgelig med Oslo som kulisser.