Foto: Anne Valeur

Fagernes Yacht Klubb har i et tiår vært et av Norges mest eksklusive og ettertraktede liveband. Takket være sjeldne og alltid utsolgte konserter har myten vokst med årenes løp. Ensemblet som er kjent for å gi deg de mest ektefølte tolkningene av Toto og Christopher Cross på denne siden av Atlanteren, har hele tiden basert seg på tolkninger av andres musikk.

Men hva om de slapp noen egne låter?

Originalmusikk fra Fagernes Yacht Klubb altså? Det stemmer. Bandet tilbringer mye tid sammen på reisefot og backstage og inkluderer flust av låtskrivere, så det skapes stadig vekk nye yacht-låter rundt omkring i Norges land. Dette kollektivet, bestående av det beste fra opptil flere bergensbølger har i årevis oppdratt den norske befolkning i yacht-rockens gleder. Og ikke minst Øyanatts festglade publikum har fått mye bølgeskvulp og sprudlevann for pengene på stadig større scener i Oslo.

Nå har den meritterte gjengen brukt sine musikalske superkrefter til å skape to helt nye låter. Sangene, ble spilt inn i et lite studio ved Akerselva noen timer før en konsert på OverOslo og er blant de råeste av de som har oppstått i den kollektive punsjbollen opp gjennom årene. Det låter silke og fløyel, seilbåt og lett bris, neonskilt og kabriolet.— "Closed in By Now" beskriver følelsen av å vite at du har møtt en helt spesiell person, men på lånt tid. Snart er ferien over. Det er på tide å seile hjem. Eller kan du kanskje bli for alltid? Spør Håkon Njøten.

Låtene er skrevet av Svein Hermansen, Håkon Njøten og Stian Iversen, og orkesteret består av følgende: Stian Iversen, Håkon Njøten, Irem Müftüoglu, Ingjerd Østrem, Sigrid Aase, Geir Hermansen, Svein Hermansen, Marius Klovning, Johan Hatleskog, Audun Hjort, Håvar Skaugen, Håvard Funderud, Hans Marius Andersen og Marius Erster Bergesen.

Vi ba bandet å sette opp 10 Yacht-deep cuts i en spilleliste for oss: