Metallica markerer 30-årsjubileet for deres selvtitulerte femte album, også kjent som The Black Album, med hele to slipp: en ny utgivelse av The Black Album og The Metallica Blacklist, et coveralbum.Albumene slippes 10. september, men allerede nå er forhåndsordre tilgjengelig og kommer med Miley Cyrus sin versjon av “Nothing Else Matters” med WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo og Chad Smith, den latinske artisten Juanes sin tolkning av “Enter Sandman”, en ny versjon av “Enter Sandman (Remastered)”, en liveversjon fra Moskva “Enter Sandman (Live in Moscow)” og en demoversjon av “Enter Sandman (July 12th, 1990 Demo)”.

The Black Album er en av de mest kommersielt vellykkede og kritikerroste platene gjennom tidene. 1991-utgivelsen ga Metallica sitt første #1 album i over ti land og inkludert en serie med singler - "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters","Wherever I May Roam "og "Sad But True". Albumet tok bandet til store arenaer verden rundt og gjorde låtene til allemannseie ved spillinger på radio og total dominasjon på MTV.

Les vår skribents personlige tilnærming til The Black Album

Mottakelsen fra pressen bygget seg opp gjennom årene fra den årlige Topp 10-pollen i Village Voice Pazz & Jop til å toppe Rolling Stones 500 Greatest Albums Of All Time.

Det er ingen tvil om at The Black Album, den dag i dag, forblir det ubestridte bestselgende albumet i historien til Nielsen Soundscan, uansett sjanger over de siste 30 årene!

For å feire 30-årsjubileet slippes albumet i flere formater: 180 gram 2 LP, standard CD og 3 CD expanded edition og digitalt. Albumet kommer også i en Limited Edition Deluxe Box Set som inneholder: remastret 180G 2LP, picture disc, tre live LPer, 14 CDer med mikser, demoer, intervjuer og liveshow, 6 DVDer med behind the scenes, offisielle videoer og liveshow, en 120-siders hardcover-bok, fire tour-laminater, tre magasincovre, tre gitarplektre, et nøkkelbånd, en mappe med tekstark og et nedlastingskort.

Re-utgivelsen av The Black Album får følge av The Metallica Blacklist. En musikalsk milepæl med et av de mest ambisiøse prosjektene som Metallica-teamet noensinne har gjort. The Metallica Blacklist består av over 50 artister og spenner over et stort utvalg av sjangere, generasjoner, kulturer, og kontinenter med en unik tolkning av deres favoritter fra The Black Album.

The Metallica Blacklist byr på nye dimensjoner av The Black Album og gir ny innsikt i hvor stor innflytelsen bandet og de 12 originale sangene har hatt på fans og musikere gjennom 30 år.The Metallica Blacklist inneholder bidrag fra låtskrivere, countryartister, elektronika og hiphop-artister som alle deler kjærligheten til disse sangene sammen med punke og indierockere, ikoniske rocke og metal-helter og mange, mange flere. Alt til over 50 gode formål: inntektene deles jevnt mellom veldedighetsorganisasjoner etter bidragsyterenes valg og Metallicas egen All Within My Hands Foundation.

Blacklist låter:
ALESSIA CARA & THE WARNING / ENTER SANDMAN
MAC DEMARCO / ENTER SANDMAN
GHOST / ENTER SANDMAN
JUANES / ENTER SANDMAN
RINA SAWAYAMA / ENTER SANDMAN
WEEZER / ENTER SANDMAN
SAM FENDER / SAD BUT TRUE (LIVE)
JASON ISBELL AND THE 400 UNIT / SAD BUT TRUE
MEXICAN INSTITUTE OF SOUND FEAT. LA PERLA & GERA MX / SAD BUT TRUE
ROYAL BLOOD / SAD BUT TRUE
ST. VINCENT / SAD BUT TRUE
WHITE REAPER / SAD BUT TRUE
YB / SAD BUT TRUE
BIFFY CLYRO / HOLIER THAN THOU
THE CHATS / HOLIER THAN THOU
OFF! / HOLIER THAN THOU
PUP / HOLIER THAN THOU
COREY TAYLOR / HOLIER THAN THOU
CAGE THE ELEPHANT / THE UNFORGIVEN
VISHAL DADLANI, DIVINE, SHOR POLICE / THE UNFORGIVEN
DIET CIG / THE UNFORGIVEN
FLATBUSH ZOMBIES FEAT. DJ SCRATCH / THE UNFORGIVEN
HA*ASH / THE UNFORGIVEN
JOSÉ MADERO / THE UNFORGIVEN
MOSES SUMNEY / THE UNFORGIVEN
J BALVIN / WHEREVER I MAY ROAM
CHASE & STATUS FEAT. BACKROAD GEE / WHEREVER I MAY ROAM
THE NEPTUNES / WHEREVER I MAY ROAM
JON PARDI / WHEREVER I MAY ROAM
SEBASTIAN / DON'T TREAD ON ELSE MATTERS
PORTUGAL. THE MAN FEAT. AARON BEAM / DON'T TREAD ON ME
VOLBEAT / DON'T TREAD ON ME
THE HU / THROUGH THE NEVER
TOMI OWÓ / THROUGH THE NEVER
PHOEBE BRIDGERS / NOTHING ELSE MATTERS
MILEY CYRUS FEAT. WATT, ELTON JOHN, YO-YO MA, ROBERT TRUJILLO, CHAD SMITH / NOTHING ELSE MATTERS
DAVE GAHAN / NOTHING ELSE MATTERS
MICKEY GUYTON / NOTHING ELSE MATTERS
DERMOT KENNEDY / NOTHING ELSE MATTERS
MON LAFERTE / NOTHING ELSE MATTERS
IGOR LEVIT / NOTHING ELSE MATTERS
MY MORNING JACKET / NOTHING ELSE MATTERS
PG ROXETTE / NOTHING ELSE MATTERS
DARIUS RUCKER / NOTHING ELSE MATTERS
CHRIS STAPLETON / NOTHING ELSE MATTERS
TRESOR / NOTHING ELSE MATTERS
GOODNIGHT, TEXAS / OF WOLF AND MAN
IDLES / THE GOD THAT FAILED
IMELDA MAY / THE GOD THAT FAILED
CHERRY GLAZERR / MY FRIEND OF MISERY
IZÏA / MY FRIEND OF MISERY
KAMASI WASHINGTON / MY FRIEND OF MISERY
RODRIGO Y GABRIELA / THE STRUGGLE WITHIN


The Metallica Blacklist er en hyllest fra band og musikere som har delt scener med Metallica og artister som er yngre enn det originale albumet. Det er en samling av musikere, hvor alle har den samme lidenskapen for musikken som forener dem for dette albumet.

The Metallica Blacklist slippes digitalt 10. september og fysisk 1. oktober i fire CDer og syv LPer i begrenset utgave.

*Alle inntektene fra The Metallica Blacklist fordeles jevnt mellom All Within My Hands Foundation og veldedige organisasjoner valgt av bidragsyterene som er med på albumet The Metallica Blacklist. All Within My Hands ble grunnlagt av Metallica i 2017 for å gi tilbake til lokalsamfunnet som har støttet bandet. Organisasjonen støtter utdanning, kampen mot sult og andre kritiske lokale tjenester.