Øyafestivalen har som kjent blitt utsatt til 2022 grunnet smittesituasjonen, og er en av mange festivaler folk savner litt ekstra i det varme sommerværet. Men i dag offentliggjore festivalen en splitter ny konsertserie, som nok vil være et lite plaster på såret til konserthungrige nordmenn.

Konsertserien ØYA PRESENTERER skal gå av stabelen over fire dager, med tre konserter hver kveld, og artistene til de første to dagene ble sluppet i dag:

Onsdag 11. august 2021: Jaga Jazzist, Kamara og Signe Marie Rustad
Torsdag 12. august 2021: Ane Brun, Isah og Orions Belte

Konsertene vil holdes foran Munchmuseet. Området har en kapasitet på 1000 publikummere, delt i to kohorter. Det vil ikke være nødvendig å vise koronapass. Arrangementet gjennomføres med gjeldene smittevernsregler.

Da dette er fire separate arrangementer, vil det kun være dagsbilletter. Disse legges ut for salg hos Ticketmaster fredag 9. juli klokka 11.00. Arrangementene vil ha aldersgrense 18 år.

Publikum skal være sittende og skal holde seg ved bordet sitt. Området er delt inn i to kohorter, så pass på at du bestiller billett i samme kohort som de du ønsker å sitte sammen med. Personer som ønsker å sitte sammen på firemannsbord bør ankomme innslippet i samlet gruppe.


Les mer om artistene her:


JAGA JAZZIST

Jaga Jazzist har siden 90-tallet smelta sammen biter av jazz, elektronisk og eksperimentell musikk. De spilte på den aller første Øyafestivalen og har siden etablert en fanskare av musikknysgjerrige over hele kloden. A Livingroom Hush fra 2002 ble kåra til årets jazzalbum av BBC. I fjor kom det nyeste albumet, kalt Pyramid. Allmusic.com: - Pyramid is the sound of the group letting themselves go and following their instincts, arriving at some of their most unbound, easily enjoyable material.

Musikerne har vært del av et utall andre band og prosjekter, i tillegg til at de ofte er å høre på andre artisters utgivelser. Nå gleder vi oss til å høre deres fantastiske og tidvis komplekse musikk i levende form på Tøyen.

Jaga Jazzist på Facebook

JagaJazzist.com

KAMARA

Kamara fløy ut av startblokkene i 2019, og imponerte oss gang på gang. Hun er dermed et helt naturlig valg til vår konsertserie. Musikknyheters bransjepanel kåret henne til talentet man hadde mest tro på i 2020. Endelig skal Kamara fåvise hvorfor fra scener igjen.

Fatuma Kamara er født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen. Hun får radiospilling med stadig nye singler. I vår kom EPen The Long Way Home. Kamara blander RnB og pop på en energisk måte, og viser en helt egen formidlingsglede på scenen. Vi tror hun blir manges nye favorittartist i løpet av de neste årene.

Kamara på Facebook

SIGNE MARIE RUSTAD

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad fra Elverum for alvor bølger med sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016). I 2019 kom det tredje albumet When Words Flew Freely, produsert av Kenneth Ishak. Det ble av flere utropt til årets norske album.

Hun mottok Spellemann som beste tekstforfatter i 2019. Live har Signe Marie Rustad med seg et fantastisk band, som forsterker hennes låter ytterligere og bringer dynamikken fra platene til live på scenen.

Signe Marie Rustad på Facebook

Torsdag 12. august 2021


ANE BRUN med Marte Eberson

Ane Brun er en låtskriver og artist i det skandinaviske toppskiktet og vi er fantastisk fornøyde med at hun ønsker å avslutte torsdagskvelden. Siden gjennombruddet med andreskiva A Temporary Dive har hun levert en imponerende rekke sterke låter og godtselgende album. I fjor ga Ane Brun ut to album, After the Great Storm og How Beauty Holds the Hand of Sorrow. Hun har lenge vært bosatt i Sverige og opplever stor suksess også der. I løpet av karrieren har Ane Brun samarbeidet med blant andre Madrugada, Ron Sexsmith og Peter Gabriel.

Aftenposten: – Ane Brun er en av disse sjeldne utøverne som er i konstant artistisk progresjon, stadig på søken etter nye kunstneriske måter å foredle sitt musikalske uttrykk.

Konserten vil være i duoformat med Marte Eberson. Sammen skal de framføre låter fra hele Ane Bruns karriere.

Ane Brun på Facebook

AneBrun.com

ISAH

Mange stifta først bekjentskap med Isah i 2019, da han deltok på Karpes mesterverk SAS Pluss/SAS Pussy. Etter dette var han med på duoens heftige headlinershow under Øya i august samme år. Seinere har hatt vellykkede samarbeider med Dutty Dior og Emilie Nicolas. Den unge Stavanger-artisten har gitt ut den todelte EPen sukkerspinn & hodepine, som VG kalte «en helhetlig utgivelse, der ymse avkroker av moderne urban musikk utforskes».

Isah har allerede rukket å vinne Spellemann, P3 Gull og Årets Stjerneskudd. Vi er sikre på at flere høydepunkter står i kø de neste årene, og at Isah er en artist som kommer til å prege dette tiåret.

Isah på Facebook

ORIONS BELTE

Trioen Orions Belte består av musikere som har jobba med mange uttrykk, band og artister. På to album, to EPer og en flott bunke singler har de lekt seg med instrumentalmusikk prega av pop, funk, rock, psych, soul, surf og ulike deler av det som gjerne samles i worldbåsen. Orions Belte lager perfekt sommermusikk, som kanskje passe aller best utendørs.

I vår kom albumet Villa Amorini. For kort tid siden kom filmen og livealbumet The Scenic Route, tatt opp ulike steder langs vestlandskysten.

Orions belte på Facebook

OrionsBelte.no
Øyafestivalen på nett