Foto: Shawn Brackbill

The War On Drugs har i dag annonsert den etterlengtede nyheten om at deres første studioalbum på fire år, I Don’t Live Here Anymore, slippes 29. oktober via Atlantic Records! Som en forsmak på hva du har i vente har de i dag gitt ut albumets første låt, singelen «Living Proof». I 2022 stikker de på turné og 27. og 28. mars spiller de intimkonserter på Sentrum Scene!

I løpet av 15 år har The War On Drugs jevnlig bevist at de er ett av dette århundrets beste rockeband, og de mest entusiastiske beskrivelsene utpeker dem til rockens redningsmenn. Bandleder Adam Granduciel har av mange blitt sagt å være den som bærer stafettpinnen videre for Bob Dylan, Bruce Springsteen og et knippe flere av sine klassiske rockehelter.

I Don’t Live Here Anymore er et uvanlig rockealbum om en av våre mest vanlige, men skremmende prosess – motstandsdyktighet i møte med fortvilelse.

Bare en måned etter at bandets A Deeper Understanding mottok Grammy for beste rockealbum i 2018, trakk bandets kjerne, Granduciel, bassist Dave Hartley og multiinstrumentalist Anthony LaMarca, seg tilbake til New York for å spille inn nye demoer. Det var starten på et dusin med økter som strakte seg over tre år og syv studioer, inkludert noen av rockens største som Electric Lady i New York og Sound City i Los Angeles.

Albumets åpningslåt og førstesingel «Living Proof» er noe så utypisk som en låt laget i fellesskap av hele bandet, og den bærer tydelig preg av den samme magien man opplever når man ser bandet live. Videoen til låta, regissert av Emmett Malloy, skutt på 16mm, fanger Granduciel i det historiske Panoramic Studio på Stinson Beach, California.De amerikanske indierockerne har imponert det norske publikummet flere ganger før. Opptredenen på Øyafestivalen i 2014 ble sommerens store snakkis, og sanket inn strålende anmeldelser over hele linja. Sist de gjestet Norge var i 2017 i Oslo Spektrum.

Vi kåret The War On Drugs og albumet «A Deeper Understanding» til årets beste album i 2017.