Som alltid kan det skyldes en rekke forskjellige faktorer at du ikke får søvnen du trenger, og hvor ens situasjon ikke er den samme som den andre. Alt fra stress, angst og smerter i muskler og ledd er bare noen få vanlige årsaker til søvnproblemer.

Kanskje vi lyver og bekymrer oss for hvordan morgendagens møte vil gå med sjefen eller hvordan vi har råd til å betale de månedlige regningene, ja søvnproblemer kan, som sagt, skyldes mange forskjellige grunner. Hvis du lider av søvnproblemer, har du sannsynligvis også prøvd på mange forskjellige potensielle løsninger for å også komme over problemene dine permanent.

Hvis du, i motsetning til forventningene, ikke har testet alt og litt til ennå, er det våre beste tips for en virkelig god natts søvn. Til å begynne med er det alltid verdt å investere i en virkelig god seng med madrass tilpasset dine ønsker og behov.

Noen av oss sover helst på en hardere madrass, mens andre foretrekker en myk eller middels hard madrass. Her kan du alltid ta hjelp av en god overmadrass test for å se hvilken som passer deg best. Å prøve ut en eller flere komfortable soveputer er heller ikke å glemme. I tillegg til at sengen, madrassen og putene er viktig for en god søvn, er det selvfølgelig mye annet som også kan hjelpe til med søvnproblemer.

Sov i et kjølig rom


Det anbefales alltid å sove i et mørkt og kjølig rom. For mange kan det også virke beroligende ved å ta en fin tur på kvelden og et langt, varmt og fantastisk bad før leggetid. En kopp beroligende te (koffeinfri) har også en beroligende effekt før det er tid for å sove, like mange kan få hjelp ved å gjøre pusteøvelser og yoga før leggetid. Hvis du også har muligheten til å få en beroligende og beroligende massasje innimellom før du går i dvale, er en god massasje noe av det beste du kan få for å slappe av og sove godt.

Når du i tillegg går gjennom hva du kan gjøre for å skape en bedre søvn, er det også bra å se nærmere på hva du bør unngå. Kaffe, te, snus og røyking med all koffein har en oppkvikkende effekt og er dermed ikke noe som gir deg gode forhold for en god søvn. Å unngå alkohol og ikke spise for mye eller for sent på kvelden er heller ikke bra når man bekjemper søvnproblemer.

Vær forsiktig så du ikke legger deg og bekymrer deg for i morgen og hva som kan skje, og ikke legg deg sammen med familie eller venner. Gi deg selv de absolutt beste forholdene for å slappe av ved ikke å ha et kontor eller en TV på soverommet, og unngå også å ha mobiltelefonen din nær.

*Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Sove-bedre.no