Foto: Sean Murphy

I dag er Weezers versjon av "Enter Sandman ute. Metallica delte også en cover av "Through the Never" av den nigerianske sangeren Tomi Owó.

Metallica markerer 30-årsjubileet for deres selvtitulerte femte album, også kjent som The Black Album, med hele to slipp: en ny utgivelse av The Black Album og The Metallica Blacklist, et coveralbum.

Albumene slippes 10. september, men allerede nå er forhåndsordre tilgjengelig og kommer med Miley Cyrus sin versjon av “Nothing Else Matters” med WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo og Chad Smith, den latinske artisten Juanes sin tolkning av “Enter Sandman”, en ny versjon av “Enter Sandman (Remastered)”, en liveversjon fra Moskva “Enter Sandman (Live in Moscow)” og en demoversjon av “Enter Sandman (July 12th, 1990 Demo)”.

The Black Album er en av de mest kommersielt vellykkede og kritikerroste platene gjennom tidene. 1991-utgivelsen ga Metallica sitt første #1 album i over ti land og inkludert en serie med singler - "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters","Wherever I May Roam "og "Sad But True". Albumet tok bandet til store arenaer verden rundt og gjorde låtene til allemannseie ved spillinger på radio og total dominasjon på MTV.

Re-utgivelsen av The Black Album får følge av The Metallica Blacklist. En musikalsk milepæl med et av de mest ambisiøse prosjektene som Metallica-teamet noensinne har gjort. The Metallica Blacklist består av over 50 artister og spenner over et stort utvalg av sjangere, generasjoner, kulturer, og kontinenter med en unik tolkning av deres favoritter fra The Black Album.