Foto: Arild Danielsen

Midnight Machine er Hanne Kolstø og Sigurd Thomassen. Begge bidrar i låtskrivingen med sin sterke meloditeft – Kolstø med sitt unike tekstunivers, og Thomassen med sin helt egne sound. Det låter euforisk og umiddelbart. Sammen utgjør de et av Nordens mest spennende nye band.

I 2019 spurte Kolstø om Thomassen ville jobbe med noen av hennes nye låter. Men ved første møte i Thomassens studio, ble de sittende å spille og dele ideer, og tre nye låter ble til på stedet. Tobias Ørnes Andersen (Aiming for Enrique) ble vervet på trommer, og Midnight Machine var en realitet.

Bandet slipper sin andre singel i morgen, men du hører den under allerede nå!

— «Dizzy like this» handler om dobbelthet, at kjærlighet har en bunn, og en topp, og der verset forteller om slutten på noe, smeller refrenget til med hvor godt det kan være å starte på noe nytt. Samtidig vet en jo hvor det kan ende, sier bandet om låta.

— Vi har hentet inspirasjon fra New Wave perioden til Talking Heads under produksjonen av vår andre singel "Dizzy Like This". Supplert med Andreas Stensland Løwes 80-talls Debussy-keyboards og Martin Horntveths kreative "skrivemaskin"-perkusjon, låter det uanstrengt og storslått på samme tid. Synes vi!Hanne Kolstø har ni studioalbum under beltet (2009-2019), og regnes som en av landets mest originale låtskrivere. Hun har vært nominert til Spellemannprisen fire ganger, og har i løpet av karrieren gitt ut en rekke internasjonalt anerkjente album.

Sigurd Thomassen, har i mange år vært undergrunnsstjerne i Oslos musikkmiljø via flere band, bl.a. det nyskapende Pow Pow, som har blitt hyllet i medier som Pitchfork og Mojo. Flere radiohits og hyppig festivalspilling det siste tiåret har skaffet han høyprofilerte remixjobber og produsentoppdrag.