Foto: Shelby Hjelvik

I dag slipper tidligere Kvelertak-vokalist, tekstforfatter og medgrunnlegger Erlend Hjelviks soloband HJELVIK en ny singel og musikkvideo for låten "Synkverving". "Synkverving" viser HJELVIK fra en tyngre side med elementer av både doom, thrash, black metal og folketoner. Med på skaldefesten har HJELVIK fått med seg Lars Are Nedland (Borknagar, White Void, Solefald) på orgel og gjestevokal. Synkverving ble spilt inn da bandet tok opp sitt kritikerroste debutalbum Welcome to Hel i 2019 og slippes nå med helt ny miks og master av Endre Kirkesola (Abbath, Green Carnation, Carpathian Forest).

Erlend Hjelvik kommenterer: "Siden det av åpenbare grunner har blitt dårlig med konsertvirksomhet etter mitt forrige albumslipp, kjennes det bra ut å kunne by på en saftig ventepølse mens vi venter på bedre tider. Synkverving ble spilt inn mens vi jobbet med Welcome to Hel, men ble lagt på is da den ikke helt kom til sin rett med tanke på albumets lengde. Dette er jeg glad for nå da låten har fått en ekstra piff og steroide-injeksjon med HJELVIKs nyeste tilskudd Remi Andre Nygård på rytmegitar, Lars Are Nedlands norrøne messing og hammond orgeltraktering, og en nydelig miksejobb av Endre Kirkesola."

Musikkvideoen til Synkvering er animert av amerikanske Zak Kirwin (Ghoul, Spirit Adrift).

Erlend forteller: "Zak har gjort en fantastisk jobb med å bringe teksten min til live med både viking-, band- og haugfolk i skjønn forening. Det er veldig kult å se hans tolkning av norsk overtro og mytologi. Jeg tipper videoen vil falle i smak hos fans av mine tidligere bedrifter."