Foto: Anna Thorvaldesen

En sommerdag i 1992 dukket det plutselig opp en enkel scene på Youngstorget i Oslo. Foran scenekanten, som man ellers kunne se rett gjennom, hang en stor hvit duk der det var håndmalt i rødt og blått; «Musikkens Dag, støttes av Oslo kommune». Det var den spede begynnelsen.

Lørdag 28. august er vi klare for den 30. Musikkfest og har med oss bredden av arrangør-Oslo. Hele 33 scener er klare med et variert og flott program som skal fylle gatene med lyd.

-"Oslo på sitt beste!», «Årets vakreste dag», «Artistenes gave til byen» og «Musikkens 17. mai». I 30 år har Oslosommeren blitt kickstartet av byens scener og musikere. Dagen hvor hele Oslo tar til gatene og byen viser seg fra sin beste side. Dagen som representerer alt vi elsker med byen, og som minner oss om alt vi har savnet under pandemien. Denne dagen trenger vi nå; sier presseansvarlig Lars Tefre Baade, Musikkfest.

Tusenvis av konserter
Mye har skjedd med Musikkbyen Oslo siden den første Musikkens dag ble arrangert en sommerdag i 1992. Historiene er mange og flere av oss har hatt våre første møter med artister som har gitt oss minner i gave til byen og befolkningen.

Årets Musikkfest er lagt til slutten av sommeren selv om det normalt er første helgen i juni som er dagen for musikk i gatene. Nå er vi noen steg nærmere normalen.

- I samarbeid med byens scener vil Musikkfest gjøre hva vi kan for å gi dere Musikkfest som vi kjenner dagen, uten å tråkke over grensene til Raymond, sier Baade.

Koronaen har forskjøvet Musikkfest til slutten av sommeren istedenfor starten. Vi er enda ikke ute av koronaskogen og Musikkfest Oslo 2021 vil naturlig nok bære litt preg av det med mer gjerder og flere kohorter enn man er vant til.

Vi er allikevel et langt steg videre fra fjoråret med dobbelt så mange scener og (potensiellt) fire ganger så stor kapasitet ved hver scene. Det er fortsatt fri adgang, men med begrensninger på antall og krav om registrering av navn.

Musikkfest Oslo 2021 - lørdag 28. august


Se programmet her