Foto: Agnete Brun

Fredag 27. august gir Sweetheart lyd fra seg for første gang etter at de vant sin første Spellemannpris. Lett sommerlige «I Remember Us, My Dear» er første singel ut fra høstens kommende EP.

Tidligere i år vant Sweetheart Spellemannpris i kategorien country for debutalbumet «Sweetheart» som ble utgitt i oktober i fjor. Albumet ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli, men med den nye singelen «I Remember Us, My Dear» viser den ellers så stillfarne duoen – klisjéalarm – nye sider ved seg selv. Her har de funnet plass til både trommer og et anstrøk av sommer og munterhet. I hvert fall nesten.

- Jeg satt og spilte gitar en dag, uten mål og mening, egentlig, men mens jeg spilte begynte jeg å tenke på en kjøretur kona mi og jeg hadde i California for 10 år siden. Da kjørte vi gjennom en skog med sånne høye, majestetiske redwood-trær. De blir jo over 60 meter høye, opp til 100 meter eller noe, og under dem føler man seg ganske liten i leiebilen sin. Uten at det har noe med denne sangen å gjøre, egentlig. Men, jeg satt der og tenkte på det minnet, av den kjøreturen, av de trærne. Og begynte å spille og nynne litt, og så begynte jeg å tenke på hvilke andre minner jeg kunne grave frem og brette ut, som øyeblikksbilder, løsrevne negativer på en filmrull som utgjør et liv. Hva husker man, liksom? Det ble konseptet til den sangen, og selv om det høres ganske nostalgisk og melankolsk ut, noe det jo er, så ble melodien muntrere enn vanlig, egentlig. Så til slutt er det jo blitt en sang som er på grensen til optimistisk, om man legger godviljen til. Det inntrykket blir også godt hjulpet frem av hvordan den ble spilt inn, med Marcus Forsgren på bass, Christer Engen på trommer, og bass og trommer har vi aldri hatt med i Sweetheart i bandets nye versjon. Så det er første gang. Og Stian Jørgen Sveen på square-neck resonatorgitar, og den gitaren har jo noe solskinn i seg, forteller låtskriver og vokalist John-Arne Ø. Gundersen til Musikknyheter.no.

Du hører vakre «I Remember Us, My Dear» hos oss allerede nå:Singelen er innspilt og mikset av Marcus Forsgren i Studio Paradiso i Oslo med vinduene åpne, i løpet av noen varme forsommerdager i 2021. Forsgren har også produsert låten i samarbeid med Sweetheart, og spiller dessuten bass.

Sweetheart består nå av John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal). På «I Remember Us, My Dear» har de dessuten med seg den venstrehendte gitarhelten Stian Jørgen Sveen på akustisk gitar og square-neck resonator, og den verdenskjente rytmemaskinen Christer Engen, tidligere Bigbang og Turboneger, på trommer og perkusjon.