Et av Norges største band er endelig tilbake, og det med et stort, musikalsk smell. Den 3. september slipper Highasakite ikke mindre enn to singler, og det er ingen stor hemmelighet at det snart er mer i vente. Samtidig offentliggjøres tre Europa-konserter.

Med blant annet en rekke Spellemannpriser, to ganger forhåndsutsolgte Oslo Spektrum, en rekke utsolgte arenakonserter og storslåtte headliner-konserter på alle de store norske festivalene, og ikke minst førsteplasser på både salgslistene og radiolistene, er Highasakite utvilsomt kjent for de fleste. Bandet har høstet mange fans med et rikt lydbilde bestående av alt fra store ballader, til hardtslående hits. Fredag fremviser de et nytt og friskt musikalsk uttrykk som ble dyrket frem under nedstengningen.

Da hverdagen ble snudd på hodet mars 2020 murte Highasakite seg inne i sitt nybygde studio for å lage det største og beste de har laget til dags dato. Nedstengningen gjorde det mulig å være usynlig en liten stund og bandet så en mulighet for nyskaping i det mer eller mindre skjulte.
Resultatet av den møysommelige prosessen er utvilsomt storslått. Ikke bare har Highasakite jobbet i to år med nytt materiale, de har også hatt muligheten til å parallelt utvikle et unikt og gjennomtenkt livekonsept på en skala man sjelden får se i norsk musikksammenheng. Det er stort, det er vakkert, det er smart, og det er rett og slett ekstremt godt håndverk fra et Highasakite som er i stadig utvikling.Dobbelsingelen Tell her yourself og Keep it alive representerer to forskjellige musikalske sider av det nye materialet til Highasakite, og er ment som en gavepakke til trofaste og tålmodige fans.

Om låtene sier Ingrid følgende: "Prosessen begynte egentlig allerede i slutten av 2018 for min del, og den har vært både nøye og lang. I en mørk tid etter coronaens utbrudd har arbeidet med den nye musikken på mange måter vært et lys i mørket og et fast holdepunkt. Det har gitt meg en enorm kunstnerisk motivasjon i en ellers umotiverende tid for mange. Jeg er utrolig stolt av det vi har laget, og gleder meg til å vise det frem."Begge singlene er produsert av Trond Bersu og Kristoffer Bonsaken, i deres eget studio i Oslo.

Trond sier dette om produksjonen:
- "Når det gjelder produksjon av den nye musikken følte vi at det var på høy tid å snu ting litt på hodet og dyrke ytterpunktene litt mer. Jeg er utrolig glad for at vi ikke har gjort noen kompromisser, men heller bare kjørt på enda lenger ut i den retningen vi hadde lyst til. Vi hadde ikke lyst til å tilpasse oss et format som gjerne forventes i dagens mer strømlinjeformede popmusikk, men virkelig følge visjonen vi hadde gjennom hele prosessen.
Jeg tror og mener dette er det beste vi har laget noensinne og gleder meg skikkelig til å få dette ut i verden."

Samtidig med singelslippene offentliggjør Highasakite tre konserter i Europa. Steder og datoer er som følger:

20. april - Store Vega, København
22. april - Kesselhaus, Berlin
27. april - O2 Acedemy Islington, London.

Billetter er i salg fra fredag morgen.