Foto: Henrik Sander

Endelig er debutalbumet til JOYLESS her! Etter tre singler, alle listet på radio i Norge og Sverige og låtpremierer her på Musikknyheter.no, er ventetiden over. Hør hele albumet her

Dette firkløveret i midten av tjueårene har spilt sammen siden ungdomskolen, og har brukt øvingene på bandrommet og soverommet på å finne sin greie. De har revet seg i håret, byttet ut vokalister, spilt inn demoer, kastet demoer og til slutt flyttet de trommeslageren fremover på scenen og foran mikrofonen. Da smalt det!Inspirasjonen er hentet fra surf-punk fra California og band som Fidlar, PUP, Ty Segall og Cloud Nothings, men det er også lett å trekke paralleler til våre venner fra nabolandet, The Hives.

Vi synes disse inspirasjonene hørtes så fristende ut at vi ba albumdebutantene om å sette opp ukas spilleliste:

— Dette er 10 låter som har vært med å formet og inspirert oss i JOYLESS.

FIDLAR - No Waves:
FIDLAR er et band som har inspirert mye av sounden i JOYLESS. Og vi synes No Waves er en låt som har mye av essensen i hva west-coast punk soundet er, og hva vi digger med det.

Bass Drum of Death - Crawling After You:
Lo-fi soundet og DIY etikken til Bass Drum of Death er noe som vi har tatt oss til hjerte, og har i bakhodet når vi jobber med stuff. Dette er noe alle dere som digger garage og punk burde sjekke ut!

White Reaper - Make Me Wanna Die:
Make Me Wanna Die er so catchy at det gjør vondt. Og White Reaper er kanskje en av de mest catchy bandene på denne lista. Vi trenger alltid litt mer catchy punk i hverdagen.

IDLES - Danny Nedelko:
Hva trenger man å si om IDLES som ikke har blitt sagt fra før? Det er hardt, brutalt, kjærlig og jævlig britisk. Det er det det er. Det er det vi liker.

PUP - Guilt Trip:
PUP har noen av de feteste melodiske, dynamiske og rå låtene vi veit om. Derfor må man ikke se bort ifra at vi kanskje har fått litt inspirasjon fra dem der det passer seg. PUP har mye bra å velge i, spesielt fra de første to albumene, og vi har derfor valgt Guilt Trip.

Meat Wave - Brother:
Meat Wave har en leken kvalitet til punken sin. Med høyt tempo og trashy gitarer lager de catchy punk med mørke undertoner.

Cloud Nothings - Quieter Today:
Cloud Nothings er et band som lager episke låter som det er vanskelig å ikke elske. Måten de skaper suspense som drar deg med gjennom låtene er bare nydelig. Som et godt forberedt måltid fra Bestas egent kjøkken er det ikke annet å gjøre en å bli våt i øyekroken når man for en smakebit av dette.

Together Pangea - Badillac:
Dette er good vibes all the way. Feelgood stemning I solnedgangen med en kald øl i hånda er noe vi digger. Selv om vi selv ikke har med noe snev av kassegitarer, så er dette fortsatt noe vi setter pris på.

Jeff Rosenstock - Pash Rash:
Jeff skriver jævlig bra tekster som gir et ærlig og rått innblikk i hans verden. Dette er noe vi prøver å gjøre med tekstene våre også.

Wavves - Gimme A Knife:
Catchy låter og drit sterke refrenger er en av Wavves sine sterkeste sider. Vi elsker også å lage refrenger som kicker ordentlig når de trøkker til. Som de sier; Keep It Simple Stupid, Four on the floor all the way!