Kaizers Orchestra anno 2001. Foto: Thor Brødreskift

Debutalbumet til Kaizers Orchestra, Ompa Til Du Dør, kom ut for 20 år siden. Den 24. september slippes en remastret versjon av albumet.

Ompa Til Du Dør har solgt rundt 120 000 CD-eksemplarer og passerte nylig 25 millioner strømminger. Albumet har fortsatt en trofast tilhengerskare og blir ansett som en klassiker i norsk rock. Nå har det blitt remastret av han som i sin tid var produsent på albumet, Jørgen Træen.

"Det var rett og slett et kjempekick å høre albumet med forbedret mastring a la 2021," forteller bandet.

"Det er virkelig forskjell. Vi opplever at originalutgivelsen er så komprimert at musikken nærmest imploderer i for eksempel overgangen til refrenger. Med den nye mastringen eksploderer musikken heller, slik som alltid var vår intensjon. Den er mye mer åpen, har mer trøkk, låter høyere og har større dynamikk. Platen minner plutselig mye mer om liveenergien og trøkket vi var kjent for på konserter. Vi kan bare anbefale alle Kaizerfans å sjekke denne remasteren ut.", avslutter Kaizers Orchestra.

Albumet vil bli sluppet i tre forskjellige vinylversjoner i tillegg til digitalt, og er mulig å forhåndsbestille fra i dag.

Mer om vinylutgavene i denne posten fra bandet