Foto: Guro Sommer


Etter åtte år er Elly, eller Ellen Marie Løkslid, tilbake med et nytt album - The Company of You.
På sitt tredje studioalbum synger hun om barndomshjemmet, gamle vennskap og ny kjærlighet, men lydbildet er ganske annerledes enn vi har hørt fra henne tidligere. Der hun før har hentet inspirasjon fra blues, country og jazz, bærer det nye albumet preg av en lysere instrumentering og mer leken og selvsikker vokal.

- De tidligere platene mine er ganske variert sjangermessig, og det er noe jeg har med meg hele veien og er opptatt av - at man ikke skal være for bundet til en sjanger. Men gjøre det som føles riktig med tanke på kunstnerisk utvikling, være «fri», sier Ellen.

Albumet skulle egentlig kommet ut tidligere i år, men sykdom satte en stopper for det.

- Jeg var klar som et egg for å gi ut ny plate i april! 8 år siden sist! Så når jeg da fant ut at jeg hadde fått kyssesjuken like før release, ble jeg ganske skuffa. Men jeg følte jeg ikke hadde noe annet valg heller enn å utsette utgivelsen. Jeg fikk meg en kraftig påminner også om at jeg kanskje bør hvile mer og jobbe litt mindre, og det trengte jeg.

Ellen Marie Løkslid ga ut debutalbumet Heal My Heart i 2011, og to år senere kom oppfølgeren To Somewhere Peaceful. I likhet med debutalbumet fikk også andreplaten svært gode kritikker. Siden forrige albumutgivelse har Elly gått gjennom kjærlighetssorg, kjent på uro og hjemlengsel, men også funnet «den store kjærligheten». Alt dette ledet til en tanke om å kanskje flytte hjem en dag for å finne tilbake til røttene og roen.

- Samtidig som jeg jobbet med å komme meg gjennom kjærlighetssorg, kjente jeg på mange spørsmål om hva som virkelig er viktig i livet, hva som gjør at en har det bra, og føler mer ro med ting. Jeg begynte å tilbringe mer tid hjemme med familien, der jeg er fra, og merka hvor rolig og trygg i meg selv jeg ble av det. Byen var kanskje også for mye og overveldende for meg, at jeg mest sannsynlig er den bygdejenta jeg alltid har vært. Etter ei stund fant jeg også "den store kjærligheten", og fant veldig ro i å ha noen å lene meg på. Alle disse tankekorsene gjorde det veldig naturlig for meg å kalle plata mi "The Company of You", forteller Ellen som kommer fra Sauland i Telemark.

På produsentsiden har hun fått hjelp av David Aleksander Sjølie og Julie Falkevik Tungevåg.