Foto: Stian Andersen

OverOslo på Grefsenkollen skulle vært arrangert for tiende gang i 2020, men festivalen er flyttet to ganger, og arrangeres nå 15.-18 juni i 2022. På plakaten finner vi navn som Pet Shop Boys, Sigrid, Cezinando, The Cardigans, Lars Vaular og Gabrielle.

Festivalen ble raskt utsolgt høsten 2019, og har vært det siden. Men nå har arrangørene tatt grep for å utvide tilbudet i jubileumsutgaven;
- Vi vet at mange ikke har fått billett til disse dagene, men vi holder til på toppen av et fjell, og kan ikke gjøre noe med kapasiteten. Derfor har vi lenge vurdert muligheten for en ekstra festivaldag, dersom vi fant den rette artisten til å toppe plakaten.

Det sier arrangør Lars Petter Fosdahl, og legger til;
- a-ha har vært en fjern drøm for oss i mange år, et band som egentlig er for store hos oss. De har faktisk aldri tidligere spilt på en festival i Oslo. Men nå åpnet det seg en luke i kalenderen deres, og gutta har vært positive hele veien. Til slutt gikk det i boks, og vi er superhappy!

Harald Wiik er mangeårig manager og sier følgende;

- Det tok ikke mer enn 36 år å finne riktig festival i Oslo for a-ha. Det er helt innafor.
Og da jeg i tillegg skjønte at man nesten har utsikt til både Oslofjorden og Manglerud samtidig fra Grefsenkollen,og at festivalen drives av to av de største a-ha fansene jeg har møtt, var valget enkelt. Vi gleder oss!

Ekstradagen vil bli en full festivaldag, med ni artister på tre scener. Co-headliner er allerede klar, i form av skotske Simple Minds, som har en stor tilhengerskare i Norge.
Fay Wildhagen, Pogo Pops og Todd Terje (dj-set) er også klare, og flere artister kommer.

Ekstra festivaldag: Lørdag 11. juni 2022.
Fullt program, 9 artister
Kapasitet: 6000 publikum
Salgsstart: Ticketmaster onsdag 15 sept kl 10.00