- Albumet Dønninger er en samling nyskrevne sanger om store og små hendelser i livet som setter spor og lager dønninger, forteller Sigrun Loe Sparboe. Hun skriver låter i visesjangeren på nordnorsk dialekt, og denne gangen har hun også lagt til noen folkelementer.

Etter flere år i Oslo, har Sigrun flyttet tilbake til hjembyen Harstad hvor hun nå har sitt virke. Hun holder til i et hus helt nede ved havet og er småbarnsmor til snart 4. Det nye albumet er både skrevet og spilt inn der, men denne gangen har hun rendyrket visekonseptet enda mer. Blant annet har hun jobbet med Ola Bremnes på noen av tekstene og albumet inneholder også et samarbeid med dikter og forfatter Gro Dahle. I fjor høst ble hun også tildelt Statens kunstnerstipend.
- Det har gjort det mulig å gjøre et enda grundigere arbeid i låtskrivingen denne gang.Der æ brukte å bo var en av de første låtene Sigrun skrev til det nye albumet og låten var med på å sette stemningen for de neste. Om akkurat denne låten sier hun følgende:
- Låta ble til da jeg, etter flere år, var tilbake på gamle trakter, tilbake i strøket som pleide å være mitt nabolag. Der jeg holdt en annens hånd i flere år. Når jeg nå var tilbake kjente jeg den gode følelsen av forsoning over et brudd og ei svunnen tid. At det som en gang var så vanskelig, har gått over og blitt til fine minner. Jeg innså at jeg ble den jeg er, der jeg brukte å bo.

Sigrun Loe Sparboe har gitt ut musikk siden 2008, først med Sigrun & The Kitchen Band, og fra 2013 under eget navn. Hennes solodebut Uten at du vet det høstet 9/10 av vår anmelder.
Sigrun har tidligere samarbeidet med musikere og artister som Ellen Andrea Wang, Ellen Brekken, Trygve Skaug og Heming Valebjørg. Hun ble tildelt den høythengende NOPAs musikk- og tekstpris i 2015 og i 2018 mottok hun Ole Vig-prisen for sitt musikalske engasjement for både barn og eldre.

28. september reiser hun ut på lanseringsturné med albumet.

Sjekk ut Dønninger her: