Foto: Foto Håkon Paulsen

Metteson har på kort tid fått oppmerksomhet i både inn- og utland som én av de nyeste stjernene som skinner ekstra sterkt på fremtidens himmel. I dag ble artisten også kåret til Årets Stjerneskudd på by:Larm 2021 og blir med det 500 000 kroner rikere fra Norsk Tipping.

Metteson er musikken du spiller av når du lener hodet mot ruten i bilen og drømmer at du er med i en musikkvideo. På samme måte som Robyn bærer låtene en dualitet og er det ultimate lydsporet for både den som klinker til på dansegulvet eller depper fordi man ikke turte danse. I går kveld føltes det som hele by:larm var samlet på Blå for å oppleve årets vinner.

Les vår anmeldelse avMetteson på Blå i går

Soleklar vinner!
- Blant de nominerte er det mange stjerner, men ingen har skutt ut på himmelen på samme måte som årets soleklare stjerneskudd sier juryleder Malin Kulseth.

- Årets vinner kom tilsynelatende ut av intet og har prestert å gjøre seg bemerket under en pandemi, og når han nå endelig har stått på scenen og spilt live under by:Larm ser det ut som han aldri har gjort noe annet. Musikken er eksplosiv, tekstene er direkte og finurlige, han leverer på hver eneste låt. Selv ikke en pandemi kan stoppe årets stjerneskudd avslutter Kulseth.

Vi har har anmeldt Mettesons EPConvince Me

Topp inspirerer bredde
Norsk Tipping og by:Larm deler visjonen om å gi de beste et løft, når bransjen selv har definert hvem som blir Årets Stjerneskudd.

– Prisen Årets Stjerneskudd 2021 skal være et løft for karrieren til en ung, lovende artist. Norsk Tipping er stolte over å kunne gi Metteson en sjanse til å satse og til å oppfylle sine drømmer. Vi håper denne prisen kan være både en anerkjennelse i bransjen, samt virke motiverende for Metteson sitt arbeid videre sier Pål Enger i Norsk Tipping.

Metteson toppet vår årlige norsk musikk-åring: Mest tro på disse norske debutantene i 2021

En sammensatt fagjury har kåret vinneren etter gitte kriterier. Først og frem må artisten være norsk og spille på årets festival. Videre har fagjuryen fulgt alle de aktuelle konsertene.

Totalvurdering skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd.

Juryen består av: Malin Kulseth, Claes Olsen, Yunus Daar, Mira Berggrav Refsum og Ksenia Petrova.