Cover art Dag Eirik Clausen, foto Per Gunnvall, AB Ryba. Oslo Byarkiv 1964

– Det er jo en slags Mrs. Robinson-story.

Dette uttaler altså en ikke navngitt kilde innad i Label om hva den forrykende nye singelen «Can’t Believe That You’re Going», som kommer 8. oktober, faktisk handler om. Men før vi får høre mer om det, la oss bare nevne at Label har gitt ut en rekke kritikerroste og radiospilte singler, hvorav den forrige blåste rett inn på spillelistene til NRKP13, som har blitt en slags tradisjon, dette bandet som med tiden er blitt selve lyden av Oslo, selve lyden av sommervarme gater.

Men nå, la oss høre mer om denne Mrs. Robinson-storyen:

– Altså, fortelleren har en crush på nabolagets femme fatale, og dette blir helt urettmessig uglesett av de andre i nabolaget. De sier at det bare er å glemme henne. Hun skal uansett flytte.

Men hva er det egentlig vi hører i starten av «Can’t Believe That You’re Going»? Er det noe nytt? Jo, forvrengte gitarsoloer og et opprevet orgel, som trekker lytteren inn i sangen som drypper av solskinn fra den amerikanske vestkysten. Noe annet nytt? Jo, med seg denne gangen har også Label Anne Mette Hårdnes fra Spellemannvinnerne Sweetheart.

Soundet kan minne om tidlig Doors og er som vanlig produsert av Anders Møller, kjent fra blant annet Euroboys og Ulver.

Låta kommer også med en flott musikkvideo som bandets bassist Dag Eirik Clausen har laget.— Musikkvideoen er basert på den svenske turistfilmen "Hallo Vikings" om Oslo fra 1964. Den har et slags harselerende skråblikk på Oslo, og med legendariske Lise Fjeldstad i hovedrollen som vampete femme fatale.

— Vi har lenge vært blodfans av de gamle 60/70-tallsfilmene som Oslo kommune deler på oslofilmer.no. der finner du alt fra de gamle t-bane- og trikkesystemene til reklamefilmer for Oslo. Det er en helt magisk nostalgi med fargene, strukturen og utseende på filmer fra den periode laget på ekte filmruller, forteller Dag til Musikknyheter.no

— Vi elsker også å se hvordan Norges fineste by så ut før. Sjekk ut hvordan Drammensveien, Karl Johansgate, Ingierstrand og Y-blokka var i 1964. I tillegg er det lov å bruke alt sammen så lenge man krediterer de riktig. Helt rått!

— Vi begynte å snakke om at dette MÅ vi jo bruke til noe. Men hva? Og hvordan? På den nye singelen "Can't Believe That You're Going" er det en klassisk Mrs. Robinson-historie om umulig kjærlighet. Men selv om alle sier du må holde deg borte fra henne så vet du at hun er den rette. Det passer perfekt til bildene i "Hallo Viking" så nå har vi bilde av Lise på coveret og filmen til musikkvideo, sier Clausen som er bandet visuelle maestro.

—Lyden av Label er Oslosommer og 60-talls vokalharmonier som glir rett inn i det filmuniverset. At faren min bodde ved de blokkene på Bøler, kjørte rød sportsbil og møtte moren min på den tiden gjør det ekstra gøy.

— Label sine planer fremover er å gjøre ferdig de siste låtene i studio og gi ut vårt tredje album i løpet av forsommeren. Det kommer nok en ekstra singel før albumet. Og så blir det mange muligheter for å se oss live rundt omkring i Norge etter albumslipp, og det jobbes med flere festivalbookinger til sommeren, avslutter den meget trivelige bassisten.