The Lumineers vender endelig tilbake til Norge med det etterlengtede fjerde albumet «Brightside» og konsert i Oslo Spektrum 8. februar 2022!

The Lumineers vokste ut av den myldrende open-mic-scenen i Denver, Colorado, med en helt egen fortolkning av americana og folk i henrivende indiedrakt. The Lumineers balanserer på knivseggen mellom folkemassens og kritikernes favoritt, med storslåtte så vel som intime låter med fotfeste i amerikansk singer-songwriter-tradisjon.

De brøt for alvor gjennom med landeplagen “Ho Hey”, på alles lepper sommeren 2012. Siden har man ofte funnet dem på topplistene i USA, Storbritannia og Canada. I dag står de i spissen av den internasjonale folkrockscenen, med tre kritikerroste album i ryggen.

I 2022 er bandet endelig tilbake med den ettertraktede oppfølgeren til episke III. Selv kaller de BRIGHTSIDE deres mest gledesfylte og spontane verk så langt. Wesley Schultz og Jeremiah Fraites spilte begge inn egne soloalbum i skyggen av lockdown, en uventet fruktbar tid. Dette banet vei for BRIGHTSIDEs tilblivelse – en plate som bruser over nyfunnet kreativ energi, umiddelbarhet og storslåtte filmatiske tablåer.Vokalist-gitarist Schultz sier om singelen “...Brightside ble innspilt på en enkelt dag. Den er som en tenårings feberdrøm, en amerikansk ‘love story’ i all sin prakt og hjertesorg. Det siste paret som gjenstår, på flukt, helt alene…”

Med andre ord: sterke historier og refrenger i kombinasjon med deres nedstrippede, rå miks av americana, country og folkrock. Selv om de henter inspirasjon fra helter som Bob Dylan, Bruce Springsteen og The Blue Nile lyder de helt som seg selv, med stor stamina og mye på hjertet i både musikk og sceneshow.
Colorado-baserte og nylig Grammy-nominerte indiefolkrockeren Gregory Alan Isakov blir med som support.

Forrige gang The Lumineers var på besøk i Norge måtte konserten flyttes til en større scene på grunn av enorm pågang. Sikre deg din billett til konserten med et av verdens beste liveband nå!

Billetter i salg 15. oktober klokken 10:00