Alle foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Øya 2022 er for alvor i gang med å slippe artister til neste års festival. Forrige uke slapp dem 11 navn til neste års plakat, med AURORA som headliner på lørdagen. I dag bekrefter Øya at Gorillaz headliner den første kvelden i Tøyenparken. Konserten blir deres første norske festivalopptreden.

Det animerte bandet Gorillaz ble starta som et prosjekt av den evigaktuelle Blur-vokalisten Damon Albarn og multikunstneren Jamie Hewlett. I 20 år har de imponert med storselgende utgivelser og fantastiske konserter. Neste sommer er de tilbake på turné, og tar turen til Øyafestivalen. De planlegger et innholdsrikt show, som skal inkludere gjesteartister.

Når de går på scena i Tøyenparken vil det være nesten fem år siden forrige Oslo-besøk. Konserten i Spektrum den gangen underholdte og imponerte vår anmelder som delte ut 9/10! Les anmeldelsen her!

Gorillaz henter inspirasjon fra et enda bredere felt enn man kan høre i Blurs musikk. Her er det rause porsjoner med hip-hop, funk, elektronisk musikk, rock og mye annet. De to første albuma Gorillaz (2001) og Demon Days (2005) var enorme salgssuksesser over store deler av verden, og bandet har beholdt sin popularitet også i strømmetjenester. Gorillaz har laga megahitter du flere år etter kan høre på utesteder og radio, som Feel Good Inc og Clint Eastwood. De har et stjernegalleri av gjestevokalister på enkeltlåter. Folk som André 3000, Robert Smith, Elton John, Beck, Peter Hook, Tony Allen, De La Soul, Terry Hall, Snoop Dogg, Vince Staples, slowthai, Shaun Ryder, Bobby Womack og Mos Def har alle bidratt til Gorillaz-universet på et eller annet tidspunkt.De siste årene har de gitt ut en serie låter under tittelen Song Machine, som skal følges opp av mer ny musikk i 2022.