Når Janove drar på releaseturné for sitt siste album, Det Sorte Karneval, gir han ut opptak av hver konsert på vinyl. De kan kun bestilles fra nå til en uke etter siste konsert på turneen er over i DNB Arena i Stavanger den 20. november.

Dette er den første produksjonen av live «Bootleg»-vinyler i sitt slag i Norge, trykket på det eneste norske vinyltrykkeriet; T-Time Vinyl Plant i Stavanger.

LES OGSÅ: Intervju med Janove: - Tror ikke på 100 prosent perfeksjon

Bootleg er et velkjent format i musikkhistorien. Det er ofte et rått opptak av en hel konsert, uredigert og usminket. Et opptak av bandets liveprestasjon der og da, med alle sine gylne øyeblikk og ærlige feil. Publikumsstemningen med allsang og applaus er godt fremtredende. For mange er et live «Bootleg»-album et kjært suvenir fra en minnerik aften på konsert sammen med venner og fans. For andre er det en mulighet til å oppleve konserten de ikke fikk med seg.

Janove er begeistret for bootlegs selv og gleder seg til å gi ut egne.

— Dette er bare så kult! Jeg ble påminnet om bootlegkonseptet med enkle, råe live opptak av gitarist Mattias Hellberg og av vår egen vinylekspert, Sigve Håland fra T-Time Vinyl Plant. Det at man viser seg frem med alle sine feil er noe jeg liker og tror på. Det ofte i det uperfekte at magien ligger. Det blir veldig ærlig og sant. Musikkhistorien er full av råe livekonserter på bootlegg-utgivelser som kan avsløre at verken Elvis, Bob Dylan, Tom Waits eller noen andre er perfekte. Det er derfor vi elsker deres musikk også live. Håper våre konserter kan treffe noen på samme måte. Fingers crossed, sier Janove.Konsertene varer i ca 1 t 30 min og fordeles derfor over to vinyler. Coverene er designet av Martin Kvamme. I tillegg vil det følge med 30x30 cm plakat med bilder fra den aktuelle konserten, knipset av Grethe Nygaard.

Opplaget vil være begrenset til de som bestiller på nett eller i merch-boden på konsert. Salget stopper den 28. november.

Dette er turnéen og dermed også alle konsertene som blir gitt ut på vinyl:

29.10 – Bergen USF Verftet EXTRA
30.10 – Bergen USF Verftet UTSOLGT
5.11 – Haugesund – Maritim Hall
6.11 – Oslo Sentrum Scene FÅ BILL.
13.11 – Trondheim Byscenen UTSOLGT
20.11 – Stavanger DNB Arena FÅ BILL.