Foto: Foto: Marius Mada Dale

Det er radiostasjonen KUOW i Seattle i USA som har snakket med syv forskjellige kvinner om Ken Stringfellows (til høyre) oppførsel. Tre av dem anklager ham for grove seksuelle overgrep. Stringfellow skal blant annet ha voldtatt en av kvinnene på et toalett på et hotell i San Francisco, mens en annen hevder at hun våknet fordi Stringfellow hadde samleie med henne.

En tredje kvinne beskriver et langvarig forhold med gjentatte overgrep og fire av kvinnene forteller hvordan Ken Stringfellow skal ha bitt dem.

Blant kvinnene radiostasjonen snakket med er Stringfellows ekskone Kim Warnick, medlem av bandene Visqueen og The Fastbacks, som ikke sa at han skadet henne fysisk, men at han "var ekstremt kontrollerende".

KUOW har også snakket med andre som har jobbet med Stringfellow og lest journaler knyttet til det aktuelle overgrepet.

Ken Stringfellow, som er 52 år gammel, har i tillegg til The Posies spilt i R.E.M og Big Star, og det "norske" bandet The Disciplines som ble etablert da Briskeby tok en pause.

Stringfellow avviser alle påstander og sier til KUOW at han er helt uskyldig.

"Jeg har aldri vært interessert i kinky eller hard sex. Jeg har opplevd ekstrem vold på nært hold i tenårene og følsom for alle former for aggresjon. Det er noe jeg ikke engang kan være i nærheten av. Jeg vil ikke skade noen, noen gang."