Foto: Jenny F. Lunde

De mye omtalte nykommerne i bandet Veps har hatt litt av et år. Fra å spille på The Great Escape (England), Indiestad (Nederland), Reeperbahn (Tyskland) og Vill Vest - toppet de det hele av med by:Larm. Undertegnede var der selv og kan si seg veldig enig med VG at «det er enkelt å høre for seg en lys fremtid for Veps».

Etter suksess med deres første EP Open the Door med en håndfull smakfulle singler, er de ute med deres nyeste singel His Brother på fredag, som blir første smakebit på debutalbumet.

- «His Brother» er en sint, men sårbar indie-anthem om sjalusi, svik og kjærlighet. Vi skrev den sammen etter at en av oss hadde vært gjennom et vondt brudd, og det er en terapeutisk opplevelse for oss alle å spille denne låta live, sier Veps om sin nye singel.

Sangen er produsert og mikset av girl in red- produsent Matias Tellez. I slike trygge hender kan Veps ikke bli noe annet enn et navn alle prater om i løpet av kort tid.

Musikkvideoen til His Brother slippes samtidig med singlen og regissert av bandet selv. Den beskrives som «en energisk og aggressiv affære» der bandmedlemmene ville skape en energi som matchet låta. «Det resulterte i en del nesten-ulykker, men vi kom ut av det levende», sier bandet.

Takk og pris for det. Da er bare å holde øynene og ørene oppe for når de er ute på turné igjen.

His Brother er ute I dag via Kanine Records.
Se musikkvideoen her: