Foto: Jonathan Vivaas Kise

«Det er lett å peke på hva andre gjør feil i stedet for å vende blikket innover, og bruke tid på hvorfor man selv reagerer som man gjør», sier Marius Drogsås Hagen om tematikken på Team Me sin nye singel «Song for a Drummer». Låta blir blant annet å høre live åtte i Norge datoer våren 2022.

Singelen markerer bandets 10-års jubileum for albumsukessen “To The Treetops” fra 2011, og er en refleksjon rundt det ta seg tid til å se seg tilbake, lære, for igjen å styrke eget sinn i nåtidens hverdag. “Låta handler i hovedsak om det å være bekymret for en venn som aldri kom seg ut av småbyen han vokste opp i, aldri kom seg til ‘storbyen’, aldri ble utfordra”, forteller han, “også er det jeg, da, den litt ‘kunstneriske’ typen som forteller ham hvor fantastisk det kommer til å bli å forlate bygda, før jeg plutselig innser at jeg kanskje ikke har det så godt i eget valg heller. Den handler om å innse at du ikke alltid er kvalifisert til å gi gode råd når du lever livet i et hurtig tempo selv”.

Da vi anmeldte «To The Treetops» i 2011 fikk den full pott av vår anmelder Lars-Ove Håhjem. Les anmeldelsen her

For å utvikle og utforske eget emosjonsregister har Drogsås Hagen brukt mye av den siste tiden på å reflektere over de formative årene i sitt liv. Det hele har resultert i store mengder ny musikk, hvor han spesielt har dratt stor nytte av å reise tilbake til barndommen i Elverum hvor hans musikalske reise startet.

“Musikken har alltid vært en ventil for meg, og i det siste har den tatt meg med tilbake til barndommen og oppveksten, og dannet grunnlag for en slags videre reise”, forteller Drogsås Hagen, “en reise som er i kontinuerlig forandring”. Inspirasjonen som har kommet ved å gjenbesøke barndom og oppvekst har også ledet til neste steg i det visuelle universet for Team Me. Sammen med produksjonsselskapet OnzOnz og regissør og fotograf Ingeborg Løvlie har bandet nemlig inngått et spennende prosjekt som inviterer fans og følgere til å se verden “gjennom et barns øyne”.

Løvlie har lenge hatt en fascinasjon for hvordan barn ser verden, "fordi de viser en verden jeg er inspirert og fascinert av på en rå og upolert måte". I samråd med Drogsås Hagen begynte de på det visuelle prosjektet for Team Me sommeren 2021, som har resultert i unike innblikk i et barns hverdag. Løvlie fikk muligheten til å samarbeide med et barn som har takket ja til å feste et GoPro-kamera til seg gjennom flere perioder de siste månedene. Fra et “point of view”-perspektiv inviterer barnet seeren inn til sin verden som består av finurlige oppdagelser, erfaringer om livet og uforutsette handlinger.

"Song for a Drummer" er mikset av ingen ringere enn Grammy-belønnede Darrell Thorp (Foo Fighters, Radiohead, Beck). Singelen er skrevet og produsert av Marius Drogsås Hagen. Bandets resterende medlemmer Simen Schikulski, Simen Sandbæk Skari, Julie Ofelia Ossum Østrem, Elida Inman, Uno Møller Christiansen og Bjarne Alexander Ryen Berg har som vanlig bidratt stort på innspillingen.Låta hører du også i vår rykende ferske spilleliste Redaksjonen anbefaler

Team Me tar med seg ny musikk på Norgesturné våren 2022:

12.mars Oslo, Rockefeller
17.mars Porsgrunn, Ælvespeilet
18.mars Elverum, Central Scene
19.mars Moss, Verket Scene
25.mars Bergen, Kulturhuset
26.mars Stavanger, Tou
1.april Ålesund, Terminalen
2.april Trondheim, Byscenen

Billetter i salg mandag kl 10:00