Lewis Capaldi - den skotske superstjernen og stemmen bak monsterhiten «Someone You Loved» - er klar for Slottsfjell 2022.

– Vi er superfornøyde med å presentere ham som vår første artist, sier Toffen Gunnufsen.

Her hjemme har vakre «Someone You Loved» ligget nærmere to år på hitlistene. «Someone You Loved» vant også Brit Award for Årets sang, og er den låten som har ligget lengst på Topp 10 i England – noensinne. Den er den nest mest populære sangen i Norge gjennom tidene.

– Her snakker vi om en artist som er helt på topp i verden i dag, forteller Toffen. –Capaldi har vært nummer en på hitlistene både I Storbritannia og USA, og nærmer seg ti milliarder avspillinger på Spotify.Den 25 år gamle skotten begynte sin musikkarriere som 9-åring. «Someone You Loved» kom sent i 2019, og gikk inn på hitlistene i nærmere 30 land. I Norge har ligget hele 88 uker på VG-lista. For tiden jobber Capaldi med et helt nytt album som det er store forventninger til.

– Det er bare å glede seg stort. Og interessen ser ut til å være enorm, nå som vi har flyttet festivalen til et nytt område. Vi la nylig ut såkalte Early Bird-billetter, der 2 000 billetter ble revet bort i rekord fart. Hele 4.500 satt klare til å kjøpe billetter mellom kl 12.00 og 13.00 på slippdagen.

– Nå skal vi fortsette å slippe artister frem til påske. Vi ønsker å skille oss litt ut ved presentere en bredere musikkprofil. Fokus er på aktualitet, eksklusivitet og kvalitet. Vi vil bevisst søke en balanse mellom fremtidens artister og de mer etablerte. Man vil oppleve internasjonale stjerner, noen av de største norske artistene – og ikke minst mange nye og spennende navn.

– Først når vi nærmer oss jul, vil man se hele bredden av Slottsfjell 2022. Vi er veldig fornøyd med årets program så langt, men vi har fortsatt bud ute. Booking-prosessen kommer til å gå ut til februar, så vi får med det som er aktuelt for sommeren.

Neste sommer byr Slottsfjell på fantastisk sommerstemning, med nærhet til både skjærgården og byfjorden i Tønsberg, Norges sommerby nr. 1. Festivalen byr både på Norges største mathall – og Norges største nattklubb. Her får publikum også oppleve en egen badestrand på området – med flott parkanlegg like bak.

– Vi sørger også for godt med transport og fasiliteter. Vi skal gjøre Slottsfjell 2022 til en begivenhet, både for fastboende og tilreisende, avslutter Toffen, som inviterer hele Tønsberg til å være med på å skape festen.

www.slottsfjell.no