Foto: Terje Dokken

Franz Ferdinand er straks aktuelle med greatest hits-albumet Hits To The Head. Tirsdag 12. april 2022 kommer skottene til Sentrum Scene med kofferten stappfull av hits.

Ladet med en skarpsindig sans for den klassiske popsangen, fortsetter musikken til Franz Ferdinand å resonnere over hele verden, og gjennom to tiår har de blitt en av Storbritannias største grupper med over ti millioner solgte album, over én milliard strømminger, 14 platina-utmerkelser, en rekke pristildelinger og over seks millioner solgte konsertbilletter.

NY LÅT UTE: Billy Goodbye, er ute nå. Hør den og se videoen her!

Den gangen ukjente Franz Ferdinand signerte til det prestisjetunge plateselskapet Domino i mai 2003 og slapp singelen «Darts Of Pleasure» kort tid senere. Men det var ikke før singel nummer to, «Take Me Out», at bandet nærmest over natten eksploderte på det internasjonale kartet, og det selvtitulerte debutalbumet som fulgte, solgte alene svimlende fire millioner.

Artistisk alltid fremoverskuende, bandets oppfølgerrekke med album, byr alltid på en ny versjon av Franz-malen, og de har jobbet med de ypperste folka i indiebransjen som Dan Carey, Joe Goddard, Alexis Taylor (Hot Chip), Phillippe Zdar og vår egen Todd Terje.

11. mars slipper de greatest hits-albumet Hits To The Head som inkluderer to flunkende nye låter: «Billy Goodbye» og «Curious» — begge produsert av Alex Kapranos (Pet Shop Boys, Madonna, Dua Lipa).

Billetter i salg fredag 12. november kl. 10.00.