Akerselva var en gang hovedåre for industrien i Oslo, og var skillet mellom øst og vest. Den har vært utsatt for katastrofale utslipp, blitt gjenopplivet, og er i dag mer enn noe annet en idyllisk pustepause i storbyen. Oslofolk trasker opp og ned langs Akerselva på tur, setter seg i parkene man finner langs veien, koser seg på kafeene elvelangs og har alle ett eller annet forhold til den.

Nå får den også sin helt egne musikkfestival, Langs Akerselva, en ren hyllest til byens pulserende hjerte. Festivalen bruker havfruen som sin logo, som Akerselvas egne dronning og vokter.

Festivalen kjøres for alvor i gang i 2022, men allerede i morgen får man en liten smakebit på hva som er i vente. Da går kickoff-eventet "Langs Akerselva presenterer" av stabelen i Kulturkirken Jakob med opptredener fra ARY, Svømmebasseng, JUNO, Slowgold(SE), Harriet Nauer(SE), Crussen och Olle Abstract.

Valg av venue er ikke tilfeldig. Kirken som ligger nær bredden av elva, ble reist i 1880 og over 100 år senere er den en kulturinstitusjon i Oslo, med sin spesielle atmosfære og klang. Et flott bakteppe for en varm opplevelse en kald fredagskveld i november.

Billetter til Langs Akerselva presenterer er i salg nå!Sjekk ut Langs Akerselva på Instagram
og Facebook