i slutten av september kom Sigrun Loe Sparboe ut med sitt fjerde soloalbum, Dønninger. Albumet var en samling visesanger på nordnorsk om store og små hendelser i livet som setter spor og lager dønninger.

Etter en hektisk albumslipphøst med lanseringsturné, gir hun nå ut sin første julelåt.

- Vi har fått servert mange julesanger de siste årene som har vært en motvekt til de romantiske og idylliske julesangene. Det har kommet mange sanger om de som ikke gleder seg til jul, de som synes jula er vanskelig og som helst skulle ha hoppa over hele desember. Jeg ville lage en julesang for alle. Og om hva jeg tenker jula handler om og hva den kan gi oss. Den er fri for dombjeller og klokkespill, men jeg opplever likevel at den har drag av jul i seg, sier Sigrun Loe Sparboe til Musikknyheter.no.

- Jula kan gi oss en liten pause i hverdagen og rom for ettertanke. Hvis vi vil. Man trenger ikke ha alt på stell og man trenger ikke å ha fred i hjertet året rundt, men man kan gå inn for å gi seg selv en pause, ei ro, for ei lita stund, legger hun til.

Sigrun Loe Sparboe har gitt ut musikk siden 2008, først med Sigrun & The Kitchen Band, og fra 2013 under eget navn. Hennes solodebut Uten at du vet det høstet 9/10 av vår anmelder.