Foto: Anne Valeur


Albumet Jeg vil hjem til menneskene, hvor Susanna Wallumrød satte musikk til Gunvor Hofmos dikt, ble opprinnelig utgitt for ti år siden. Siden 2018 har låtene imidlertid ikke vært tilgjengelige, verken digitalt eller fysisk. I dag utgis demoversjonene til de kritikerroste tolkningene.

Da Jeg vil hjem til menneskene kom ut på Grappa Musikkforlag for ti år siden, mottok albumet svært gode omtaler. Men etter en tvist med plateselskapet ble musikken tatt ned i 2018 og resten av CD-opplaget destruert.

- Jeg synes det er skikkelig synd at sangene mine ikke finnes der ute lenger. Så det har jeg tenkt å gjøre noe med, sier Susanna.

I anledning Hofmos 100-års-jubileum gir Susanna ut demoene til albumet på sitt eget selskap SusannaSonata, både digitalt og på CD. Demoene er spilt inn i stua på Bygdøy, der Susanna bodde i 2009 og på øvingsrommet i Teglverksgata. Hun har laget flere tonesettinger etter utgivelsen i 2011 - to av dem er nyinnspilt og med som bonus-spor på det nye demo-albumet.

Akvarellen på omslaget er laget av Gunvor Hofmos kjæreste Ruth Maier, og flere illustrasjoner finnes i bookleten.

Jeg vil hjem til menneskene - demoer blir Susannas tredje albumutgivelse under pandemien. Tidligere har hun gitt ut soloalbumet Baudelaire & Piano, og LIVE sammen med fetteren David Wallumrød.