Foto: Ted Linden

Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, er død. Det bekrefter familiemedlemmer i Tvedestrand overfor Tvedestrandsposten, melder flere medier.

Hans-Erik Dyvik Husby var en norsk vokalist, artist og skuespiller. Han var særlig kjent som tidligere vokalist og legendarisk frontmann i det norske hardrock- og punk-bandet Turboneger under artistnavnene Hank von Helvete og Hank von Hell, men han har også brukt navnene «Hertugen», «Herr Tugen» og «Hertis». Turboneger-albumene «Ass Cobra» og «Apocalypse Dudes» er begge norske rockeklassikere.I 2010 sluttet den legendariske frontmannen i Turboneger, men den ikoniske karakteren Hank Von Helvete gjorde comeback i 2018 for å gjenerobre tronen som the King of Darkness. Første singel ut fra hans soloband het «Bum To Bum» og albumet «Egomania».

I mellomtiden gjorde Hans-Erik Dyvik Husby karriere på egen hånd som artist, skuespiller og var med i ulike tv-programmer. Blant annet som dommer i «Idol» i 2011 og deltaker i stjernekamp. Han debuterte som soloartist med albumet «I Ljuset av Cornelis». Og han deltok i Melodi Grand Prix i 2013 og 2018.