Foto: Terje Dokken

To år etter at de spilte sine to første og svært så utsolgte gjenforeningskonserter i Oslo Spektrum, annonserer Madrugada sin største enkeltkonsert noensinne i Athen i september 2022. Konserten blir en feiring av bandets kommende album, som ventes på nyåret.

Konserten finner sted på Panathenaic Stadion, 24. september 2022. Arenaen ble bygget til de første olympiske leker i moderne tid i 1896, og rommer 45 000 publikummere.

«Å spille en stadionkonsert har være en drøm for Madrugada helt siden bandets spede begynnelse. At det faktisk skjer nå, er ganske enestående og bortimot uvirkelig», uttaler bandet.

Madrugada har helt siden debutalbumet hatt et stort publikum i Hellas, og sist de spilte der solgte de ut tre arenaer. Denne konserten blir den største konserten i bandets historie.

Da Madrugada samlet seg igjen i 2019, for å feire 20-årsjubileumet til det klassiske debutalbumet «Industrial Silence», var det et par ting som umiddelbart ble klart for de tre gjenlevende originalmedlemmene.

Det første var at interessen for Madrugada, uten tvil det største rockebandet i Norge i de 10 årene mellom 1999 og 2009, var like stor. Ja, den hadde vokst seg større i løpet av fraværet, ikke minst ute i Europa. Det andre var at de tre medlemmene aldri hadde trivdes bedre i hverandres selskap på turné.Turneen, oppunder 100 konserter lang, ble et triumftog, med blant annet to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum, festivaljobber over hele Norge og en lang serie konserter på kontinentet, der bandet nå solgte ut dobbelt så store haller som tidligere.

Nylig annonserte bandet at de lanserer albumet Chimes at Midnight 28. januar 2022. Albumet er bandets første utgivelse på tretten år. I forbindelse med utgivelsen gjør bandet to konserter i Oslo Spektrum i februar 2022.

Så langt har bandet annonsert tre låter fra det kommende albumet, samt et omfattende livevideo-konsept fra Vesterålen, som har fått tittelen Vesterålen Project.