Loaded er en intim byfestival midt i hjertet av Oslo, med arena på Vulkan og Nedre Foss. Snart er det endelig tid for å nyte musikk og festival i sommerværet, så sett av datoene 9.- 11. juni 2022.

Forrige uke kom festivalen med kruttsterkt slipp med de første artistene til åpningsdagen.

I dag ble det klart at selveste Wilco headliner lørdag 11. juni!

På et tidspunkt, rundt årtusenskiftet, kan Wilco sies å ha vært verdens beste band. Ikke misforstå, de er ikke så langt unna nå heller, men «Summerteeth», «Yankee Hotel Foxtrot» og «A Ghost Is Born» på rekke og rad – det er helt hinsides.

Wilco oppstod etter at bandleder Jeff Tweedy forlot Uncle Tupelo, alt.country-bandet han ledet sammen med Jay Farrar (Son Volt). Mot slutten samarbeidet de to omtrent like godt som Tom & Jerry, og følgelig gikk de hver til sitt. Og med det tok det fyr i den kreative delen av Tweedys hjerne. Brannen har ikke slukket. Elleve album med Wilco (pluss to til med Billy Bragg), fire soloalbum og et album med sønnen Spencer under navnet Tweedy, sier noe om skaperkraften som bor i Jeff Tweedy.

Man kan knapt være i tryggere hender enn når Wilco står på scenen. De har en formidabel katalog, de har enorm spilleglede, og de har ekstremt talentfulle musikere som ikke er redde for å vise at de kan forskjell på opp og ned på instrumentet sitt.

Vi kunne ikke bedt om et bedre band til å avslutte tidenes første Loaded enn Wilco, et av verdens beste band, skriver Loaded på sine nettsider.Ikke nok med. The Dream Syndicate ble også bekreftet i dag.

The Dream Syndicate ga ut fire sterke studioalbum i perioden 1982 til 1988, og var et av tiårets mest innflytelsesrike band, med en trofast og hengiven fanskare i Norge. Sammen med band som R.E.M., Violent Femmes, Green on Red, The Bangles og The Cramps, var de del av Los Angeles-scenen som gikk under samlebetegnelsen Paisley Underground.

«De første fem minuttene av The Dream Syndicates konsert på rockklubben Ratz i Oslo i 1984 var tre hundre sekunder kondensert rockmagi. Om noen hadde lykkes med å fange det som skjedde, så hadde begivenheten for ettertiden vært den internasjonale målestokken for Rock. Så massivt, så autoritært, så krystallklart,» skrev musikkskribent Tom Skjeklesæther om bandets første og legendariske konsert på Oslo-klubben Ratz.

Bandet gjenoppstod i 2012 i anledning deres 30-årsjubileum, et comeback som førte dem til Rockefeller i 2013 og 2017. 2017 bød også på «How Did I Find Myself Here?», det første studioalbumet siden «Ghost Stories» fra 1988.

The Dream Syndicate teller i dag Steve Wynn, trommeslager Dennis Duck, bassist Mark Walton, gitarist Jason Victor og Chris Cacavas på keyboard. Vi gleder oss til The Dream Syndicates nye album som kommer i mai. Vi har hørt en smakebit som lover mye! The Dream Syndicate spiller på Loaded 11. juni.

Billetter i salg nå