I dag kan Øya presentere en førjulspakke bestående av tre fyrer med hver sin tilnærming til hiphop. Arif er endelig tilbake med sin første annonserte konsert i Oslo siden han gjorde tre utsolgte kvelder på Rockefeller høsten 2019.

Isah har tatt store karrieresteg etter at han deltok på Karpes mesterverk SAS Pluss/SAS Pussy i 2019. På nyåret er det varsla mye ny musikk fra Isah. I tillegg kommer AJ Tracey, som er et av de heiteste navna i England for tida. I Tøyenparken skal han vise Norge hvorfor.

Fra før har Øyafestivalen 2022 høydepunkter i samme sjanger som Princess Nokia, Q, Myra, Pa Salieu og Musti.

- Vi har lovet at artist-slippene skal komme tett i vinter, og på nyåret kan dere forvente nye slipp med både kjente favoritter og nye bekjentskap, skriver festivalen i pressemeldingen.

Nå har du forresten kun to dager på deg til å sikre deg Øya-pass til gammel pris. 1. desember øker prisen på ukespass med 200 kr.


ARIF

Arif er en av de store suksessene i norsk musikk det siste tiåret. Først under navnet Phil T. Rich, så som Arif, har han pøst ut hits og livefavoritter. Han var også en del av det suksessfulle samarbeidet MARS i 2017 og 2018, med Karpe og Unge Ferrari/Stig Brenner. Alene eller i samarbeid med andre, er han kjent for sine lekne låter og store energi.

Han debuterte med EPen Kom Så Tok Færdiih i 2012, og vant NRKs Urørt-konkurranse året etter. Albumet Arif i Waanderland fra 2019 nådde andreplassen på den norske albumlista, og inneholder hitten Hvem Er Hun. Aftenposten slo ved utgivelsen fast at «Arifs penn er blitt bedre, og han skildrer vonde temaer med smidighet og glimt i øyet». Høsten 2021 kom låta Kattepus, et nytt samarbeid med Brenner.

Arif har vist at han kan fylle de virkelig store scenene. Suksessturneen i 2019 bekreftet hans posisjon som en konsertattraksjon utenom det vanlige. Vi gleder oss til å se han tilbake i Tøyenparken i 2022.

ISAH

Mange stifta først bekjentskap med Isah i 2019, da han deltok på Karpes mesterverk SAS Pluss/SAS Pussy. Etter dette var han med på duoens heftige headlinershow under Øya. Som om ikke det var nok fikk han en stor hit med Hallo, i samarbeid med Dutty Dior. Den ble kåra til årets låt under P3 GULL. 2019 var med andre ord en pangstart på karrieren hans, og siden har det blitt flere høydepunkter, som da han han vant pris for årets stjerneskudd under by:Larm eller spilte under konsertserien ØYA PRESENTERER i 2021. EPen Begge to, med nevnte Dutty Dior, kom ut i sommer.

Den unge Stavanger-artisten har tidligere gitt ut den todelte EPen sukkerspinn & hodepine, som VG kalte «en helhetlig utgivelse, der ymse avkroker av moderne urban musikk utforskes». Etter en herlig konsert på Blå under by:Larm skreiv Dagbladet at Isah har «en selvtillit og rutine på scenen som vanligvis kjennetegner artister med langt flere turnébuss-timer bak seg».

Det er varsla at det kommer mye ny musikk fra Isah i 2022, og det er visstnok ikke lenge til vi får høre det første av det. På Øya kommer han til å vise at han er vår neste superstjerne.


AJ TRACEY (UK)

AJ Tracey begynte å få oppmerksomhet på hjemmebane for omtrent fem år siden, som en meget lovende liveartist. De høye forventningene svarte han på med EPen Secure the Bag! fra 2017. Året etter fikk han sin første store hit med låta Butterflies. Siden har han hatt stor suksess med sitt selvtitulerte debutalbum (2019) og Flu Game (2021). Om sistnevnte påstod NME at “AJ has here crafted another successful project whose streaming numbers, singles and infectious melodies will live on in memory”. Skiva inneholder hits som Bringing it Back, West Ten og Dinner Guest.

Clashmusic.com: - It was clear that the West London lyricist possessed the skills to be distinct and uncompromising. With versatility at the core, Tracey has shown that his vocals can work in any genre and style, and his second album is full of hits, big hooks and well-defined bars.

Han har samarbeida med Craig David, Dave, Skepta, Øya-aktuelle Gorillaz og flere andre. Det er ingenting som tyder på at produktiviteten kommer til å bremse. Vi gleder oss til å oppleve stortalentet i Tøyenparken samme dag som blant andre Pa Salieu og Q.