Leon Bridges kommer tilbake til Oslo, med magisk materiale fra det hyllede albumet Gold-Diggers Sound.

Leon Bridges gjorde først et navn for seg i hjemstaten Texas, hvor han som tenåring selvsikkert begynte å opptre med egne tolkninger av 50- og 60-talls soul. Ikke lenge etter utga han Coming Home, gjennombruddet som for alvor satt den unge sangeren i bås med noen av USAs største R&B- og soulmusikere. Hans mektig sjelfulle vri på den musikalske arven fra Motown og doo-wop, ble ytterligere foldet ut på det kritikerroste debutalbumet med samme navn. Coming Home sikret ham en Grammy-nominasjon i kategorien beste R&B-album i 2016.

Samme år opptrådte han i det hvite hus til ære for Barack og Michelle Obama. Bridges bruker gjerne musikken som talerør, ofte for å motarbeide diskriminering og rasisme, som på den rørende singelen «Sweeter», skrevet i respons til mordet på George Floyd. Mange kjenner ham fra sitt samarbeid med instrumentalbandet Khruangbin, som overlot vokalen til Bridges på singelen og EP-en Texas Sun (2020).

Det seneste albumet, Gold-Diggers Sound, tar sitt navn fra et studio i Los Angeles, hvor Leon Bridges har tilbrakt utallige nattetimer – en form for hommage til plassen som har inspirert så mange sene jam-sessions.14. juni 2022 får vi en unik mulighet til å oppleve en av vår tids største R&B-talenter live på Sentrum Scene. Leon Bridges er bredt kjent som en ekstraordinær livemusiker – noe hans tidligere konserter i Norge for lengst har bevist. Han er karismatisk, leken og alltid akkompagnert av et band bestående av minst like talentfulle musikere.

Sentrum Scene tirsdag 14. juni 2022.