Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi og Ethan Torchio startet som gatemusikanter, og er for lengst blitt verdensstjerner. De var bare rundt 20 år, da Måneskin i mai 2021 kunne feire seieren i den internasjonale Eurovision-finalen.

Siden har det italienske rockebandet gått inn på listene i nærmere 70 land, med monsterhits som «Zitti E Buoni», «I Wanna Be Your Slave» og «Beggin’».

Til sommeren spiller de sin første konsert i Norge på Slottsfjell.

– Måneskin representerer et slags paradigmeskifte, der den gitarbaserte rocken er på full fart tilbake, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen på Slottsfjell i Tønsberg.

– De treffer tidsånden på en helt spesiell måte, og gjør spektakulære sceneshow. De er fødte rockestjerner.

Måneskin havnet kjapt i rampelyset i hjemlandet. I 2017 kom bandet på andreplass i den italienske utgaven av X Factor. Året etter ga de ut albumet «Il ballo della vita», som de i mars 2021 fulgte opp med «Teatro d'Ira, Vol. 1». Samme måned vant de den internasjonale sangfestivalen i San Remo.

To måneder senere var de unge italienerene plutselig verdensstjerner. Sangene deres er i dag strømmet rundt 3, 5 milliarder ganger. Videoene spilles igjen og igjen på YouTube. Og anmeldelsene fra live-showene nærmer seg det ekstatiske. «Måneskin er de fødte rockestjerner», skrev det britiske musikknettstedet NME om opptredenen deres i London forrige måned.

Nå blir Måneskin et av de heteste trekkplastrene på Slottsfjell 2022, som arrangeres i Tønsberg den 13. og 14. juli til neste år. Der skal de dele scene med blant annet Lewis Capaldi og Sigrid, men også rockeband som Mother Mother og Inhaler.

– Slottsfjell skal være en festival som presenterer det aller beste innen mange sjangere, sier Toffen. – Det har publikum alt oppdaget. Vi selger virkelig bra med billetter om dagen, og ligger veldig langt foran budsjettet.

– Vi gleder oss stort til neste sommer, og slipper nye navn forløpende nå i desember. Vi har flere store artister på blokken, som nok kommer til å vekke litt oppsikt, forteller en fornøyd bookingsjef.

Slottsfjell går av stabelen 13. og 14. juli på Kaldnes 5 minutters gange fra Tønsberg sentrum.

Foreløpig er Lewis Capaldi (UK), Måneskin (IT), Sigrid, Tion Wayne (UK), Dagny, Mother Mother (US), Inhaler (IRL) og Ash Olsen bekreftet for utendørskonsertene. I tillegg til de mange konsertene på dag -og kveldstid, inviterer Slottsfjell 2022 også til Norges største nattklubb «Natten». Her er foreløpig bekreftet Galantis (SE), R3HAB (NL), Matoma og bbno$ (US).