Foto: Arne Bru Haug

Skambankt annonserer at de slipper albumet «TI» 25. februar. Denne gangen vender de tilbake til rockelyden bandet er kjent for og bringer Skambankt tilbake til røttene.

I morgen slipper bandet sin første nye singel «Satan – det e du», fra det kommende albumet. Som en liten førjulskaramell til alle fans slippes musikkvideo til låta allerede i dag.En video Terje Winterstø Røthing beskriver som «En musikkvideo basert på virkelige hendelser.» Og som er produsert gjennom bandets interne produksjonsselskap «Katamaran Videoproduksjoner» bestående av Jonny Engelsvoll, Tollak Kalvatn Friestad og Terje Winterstø Røthing.

Skambankt har aldri vært redde for å ta opp vanskelige temaer og å komme med tydelige budskap. «Satan – det e du» er intet unntak. Låta tar et oppgjør med sjarlatanene som vet å tjene seg rike på alle andres håp og godvilje – et oppgjør med dem som sier de kjemper for et felles beste, men som egentlig bare kjemper for å styrke sin egen posisjon.

Om teksten i «Satan - det e du» sier låtskriver Terje Winterstø Røthing:

- Alle skal få tro på det de vil, men folk må være greie. Folk som ikke er greie, liker vi ikke. Det finnes mennesker som bruker utspekulerte og kyniske metoder for å berike seg selv og sine nærmeste på bekostning av ensomme og sårbare medmennesker. Som representerer det motsatte av det de selv forkynner. Hvis helvetet de truer med faktisk eksisterer, går de selv en mørk evighet i møte. God bedring, eller god tur!

Etter to roligere album var det naturlig å skru opp tempo, og levere et album med tydelige referanser til bandets musikalske røtter.

- Da var det omsider på tide å slippe el-gitarene og vrengpedalene fri igjen. På tide å atter en gang knekke noen trommestikker og svette litt. Vi har vist at vi kan ta det helt ned i en unntakstilstand, men det er en tid for alt. Nå skal vi inn i en elektrisk tid, på alle måter.