Foto: Jimmy Fontaine

Baltimore-bandet Turnstile spiller moderne og melodisk punkrock, basert på arven fra mye av den beste alternative rocken fra 90-tallet. I dag ble de bekreftet til Slottsfjell og Malakoff.

Turnstile ga ut sitt første album i 2015, og skrev deretter kontrakt med Roadrunner. I 2018 kom det kritikerroste albumet «Time & Space», som gikk opp til 4. plass på oversikten over solgte vinylplater i USA. I 2021 kom den enda bedre «Glow On», som på et dynamisk vis kombinerer elementer fra hardcore, metalcore og hektende alt-rock.

«Glow On» fikk full pott av både Kerrang! og New Musical Express, og inneholder noe av den beste rocken som har kommet ut i det siste. Consequence kalte dem «rockens framtid og samtid», mens samtlige anmeldere roste Turnstile for å ha utvidet repertoaret sitt, samtidig som den grunnleggende energien var i full behold.

Turnstile deler andre plass i oversikten fra MetaCritic for beste album i 2021.

Turnstile er også kjent for sine høyenergiske live-show, i tråd med deres filosofi om at «everything is dance music». De bruker elementer fra så godt som hele rockehistorien, og løfter den gitarbaserte rocken opp på et høyere nivå. AllMusic.com har sammenlignet dem med band som Fugazi, Nirvana og Jane’s Addiction.