Vi er i gang med å oppsummere musikkåret 2021. I forrige uke kåret våre skribenter og anmeldere årets beste norske album. I dag er vi kommet til de beste norske låtene fra årets som har gått.

Årets liste toppes av Madrugada med låten «Nobody Loves You Like I Do», som blir å finne på bandets etterlengtede comeback-album som kommer neste år.

Låten er et resultat av tre kokker som alle har en mening om hvordan ting bør smake. Men som kanskje har blitt noen hakk flinkere til å lytte til hverandre enn for 15-20 år siden.

Frode: – «Nobody Loves You Like I Do» begynte som en kombinasjon av to ideer jeg hadde liggende. Jeg spilte skissen for Jon, som straks forandret rytmikken. Jeg hadde sett for meg at pianoakkordene skulle spilles på gitar; arbeidstittelen var «Inland Empire», fra Lynch-filmen, jeg hadde vært inspirert av «Taxi Driver»-lydsporet til Bernard Herrmann og noen Miles Davis-album fra 1960-tallet.

Jon: – Jeg og Frode kom opp med grunnmuren, strukturen. Jeg ville at den skulle være litt Talk Talk og kunstpop-aktig. Sivert kom inn, ble inspirert, og … så hadde vi noe.

Sivert: – Det er en klassisk Madrugada-låt med tanke på hvordan den ble jobbet frem. Det er oss i lokalet.

Jon: - Prosessen med denne låten minner meg om hvordan vi skrev låter på vårt beste, og fikk fram det beste i oss som musikere. Jeg syntes det var viktig at den delen av bandets historie er representert på albumet. Mange av de andre sangene ble jobbet frem på helt andre måter.Årets nest beste låt har Sigrid laget. I slutten av august slapp hun singelen «Burning Bridges» som hadde premiere på BBC Radio 1 "Hottest Record in the World" hos Charli XCX.

- Låten handler om det øyeblikket der du vet at du må gi slipp, sier Sigrid i en pressemelding.

- Den er inspirert av en av de tøffeste tingene jeg har vært gjennom. Det er en låt som handler om at du når det punktet i et forhold der du bare må si: "vet du hva, la oss bare avslutte dette." Det øyeblikket når nok er nok, og du trenger en pause.

- Jeg har også funnet ut at det er en flott sang du kan løpe i skogen med, ta med på veien til et møte du er nervøs for, eller power-walking ned gaten med - det er egentlig bare en syk sang og jeg er så stolt av den.

Sigrid toppen denne kåringen i både 2017 og 2018. Se liste over alle tidligere vinnere nederst i saken.På tredje finne vi gir in red med «Serotonin» fra albumet «if i could make it go quiet». Den er et karakteristisk rått, ærlig og spørrende tekstlig innblikk i vokalist/låtskriver/produsent Marie Ulvens psyke, fulgt av den klart mest beatdrevne girl in red-låten til dags dato.

- «if i could make it go quiet» er et forsøk på å lære hvordan det er å være menneske; å håndtere de mest skremmende delene av meg selv; å leve med smerten å vite at jeg bare er kjøtt og bein; å være sint, ødelagt og utilgivende men fremdeles istand til å ha hjertet utenpå kroppen; jeg belyser de mørkeste partene av sinnet mitt og lar alle komme inn; if i could make it go quiet er jeg som rett og slett prøver å forstå hva faen som skjer, sa Marie om albumet da hun slapp låta.Her er de 10 beste norske låtene fra 2021.


1. Madrugada - Nobody Loves You Like I Do      

2. Sigrid – Burning Bridges.

3. Girl in Red - Serotonin

4. AURORA - Cure For Me

5. Erlend Ropstad - Svevde Høyt Der Oppe 

6. Chris Holsten - Smilet i ditt eget speil

7. Fangst - Hundre Netter

8. Årabrot - Kinks Of The Heart 

9. Metteson - Under Your Shirt

10. Sweetheart - I Remember Us, My DearDisse har stemt i år:


Alyssa Nilsen
Øystein Bagle-Tennebø
Robin Olsen
Olivar Grandø
Mona Johannessen
Lars-Ove Håhjem
Henrik Årby
Hogne Bø Pettersen
Charlotte Sissener
Torger Havåg
Anne-Marie Forker
Eirik Skurtveit Kanstad
Ingeborg Stavsøien


Tidligere vinnere av årets beste norske låt:2006: Grand Island - Us Annexed
2007: Superfamily - The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night
2008: Lukestar - The Shade You Hide
2009: Röyksopp - The Girl and The Robot
2010: Susanne Sundfør - The Brothel
2011: Razika - Vondt i hjertet
2012: Susanne Sundfør - White Foxes
2013: Kvelertak - Kvelertak
2014: Onkl P & De Fjerne Slektningene - Styggen på Ryggen
2015: Susanne Sundfør - Delirious
2016: Hjerteslag - Sang til Sonja
2017: Sigrid - Don't Kill My Vibe
2018: Sigrid - Sucker Punch
2019: Honningbarna- King Kong Justice
2020: Death By Unga Bunga - Not Like The Others