Foto: Tonje Thilsen

Sondre Lerche slipper sitt tiende album, Avatars Of Love, 1. april. I dag slipper han to nye låter «Turns Out I'm Sentimental After All» og «Cut», sistnevnte har en medfølgende musikkvideo.

Musikkvideoen til «Cut», filmet i Los Angeles, ble sluppet i dag, og viser Sondre i filmatisk neo-noir samspill med den amerikanske TikTok-stjernen Madelaine Turner.Avatars Of Love er skrevet og spilt inn i løpet av et svœrt hektisk og produktivt år, der Lerche spilte flere konserter og skapte flere strømmeopplevelser enn noen annen norsk artist under pandemiens første år. Albumet er Sondres tiende studioalbum, og etterfølger Patience, som ble nominert til tre Spellemannspriser i fjor. Les vår anmeldelse.

Dobbel-albumet vil inneholde 14 låter, inkludert tidligere utgitte, kritikerroste 10 minutter lange «Dead Of The Night», og inneholder samarbeid med CHAI, Felicia Douglass (Dirty Projectors), Mary Lattimore og flere.

Avatars Of Love er hovedsaklig spilt inn i Bergen, og co-produsert av Sondre i samarbeid med Kato Ådland, Matias Tellez, Alexander von Mehren, Chris Holm, Vetle Junker og Jørgen Trœen. Albumet slippes i en spesialutgave med dobbel eggeskallfarget vinyl, og som dobbel-CD med 20-siders booklet og ett bonusspor.

Albumcoveret og alt visuelt knyttet til prosjektet er tegnet av kunstner Nikolai Torgersen. Samarbeidet vil resultere i en Avatars Of Love-utstilling som åpner på Kulturhuset i Bergen, 31. mars.

«Dette er definitivt det mest omfattende, inderlige og freidige albumet jeg har laget. Men samtidig var det også den letteste, mest naturlige og frigjørende prosessen jeg har opplevd. Alt bare skjedde i en flytsone av typen jeg føler jeg har drømt hele livet om. Hver gang jeg trodde jeg var ferdig å skrive, dukket det opp en låt til, som jeg gravde meg inn i noen ukers tid, før jeg gikk rett i studio og spilte den inn med vennene mine», forteller Sondre Lerche.

«En av de siste låtene jeg skrev var «Cut», som jeg allerede i teksten så for meg som en slags bortkommen og besatt Brian DePalma film fra 80 tallet. Dette er en tråd vi har fulgt videre i videoen som jeg filmet med Jon Danovic i Los Angeles da jeg vendte tilbake for første gangen siden pandemien, i fjor høst».

«Cut» er spilt inn og co-produsert av Kato Ådland, og viser Lerche på sitt mest sensuelle, umiddelbare og dekadente, med ekko av både Bryan Ferry og A-ha, før låten kollapser i møtet med det uhyre effektive én-stavelses-hooket og kaskaden av akustiske gitarer som følger.

Den andre nye sangen som slippes I dag, «Turns Out I’m Sentimental After All», ble skrevet kvelden før Sondre forlot hjemmet sitt i Los Angeles, i det Norge stengte ned for første gang, i mars 2020. Siden har han blitt i Norge, og sangen ble etterhvert jevnlig å høre under hans mange sagnomsuste solokonserter, etter urfremføring i Emanuel Vigeland Mausoleet for 20 mennesker under gjenåpningen i mai 2020.«Jeg satt fast i en veldig tristesse, og tenkte på Joni Mitchell og «Both Sides Now», som hun skrev da hun var veldig ung. Og jeg tenkte at selv hun kanskje kunne ønske å legge til noen nye vers, etterhvert som årene gikk og nye perspektiv kom til. Og jeg tenkte på alt jeg skråsikkert har proklamert i egne sanger, som jeg stadig må revurdere og bite i meg», forteller Sondre. Som tittelen antyder er teksten i dialog med flere av Lerches tidligere låter («Sentimentalist», «After All»), samtidig som den preges av et varmt vemod med slektskap til «Why Would I Let You Go», som ble kåret til årets låt av norske musikkjournalister i 2020. «Turns Out I’m Sentimental After All» er spilt inn og co-produsert av Vetle Junker og Jørgen Trœen.

Sondre Lerche akter å gjennomføre den nært forestående norgesturneen som planlagt nå i januar og februar, i henhold til gjeldede restriksjoner. I april og mai legger han ut på Europa og USA turne, og i juni venter Bergenfest og festivalsommeren i Norge.

Turneoversikt:

14. januar, Stavanger, Folken

21. januar, Trondheim, Studentersamfunnet

22. januar, Ålesund, Terminalen

26. januar, Asker, Asker Kulturhus

27. januar, Moss, Verket

28. januar, Drammen, Union

29. januar, Tromsø, Driv

4. februar, Oslo, Parkteatret Yngling

4. februar, Oslo, Parkteatret