Foto: Marthe Amanda Vannebo


Nineteen Sixty-Seven skildrer dagdrømmen til en ung mann. Den dvelende låta på over åtte minutter tar seg god tid til å introdusere hovedpersonen. Ved hjelp av sølvskimrende gitarer og myke tangenter deler han plutselig benk med Dylan, Young og Little Feat.

Jonas Brekke forteller:
- På en solrik dag i midten av juli, på en enslig parkbenk i Henningsvær, satt jeg og dagdrømte om en annen tid og et annet sted - nemlig det fantastisk musikalske 60 og 70-tallet i USA. Nineteen Sixty-Seven ble til i denne dagdrømmen.

Låten slippes i morgen, men allerede nå kan du høre den her på Musikknyheter.Som med så mange andre sa det plutselig stopp for trønderen Jonas Brekke da pandemien kom i 2020. Året før utga han debutsingelen Tell me why og EP’en HOME, han spilte en rekke konserter og fikk spennende supportjobber for både nasjonale og internasjonale artister, deriblant Courtney Marie Andrews.

- Det er selvfølgelig kjipt at ting får en så brå stopp når man føler at hjulene har begynt å rulle, men jeg føler jeg har brukt nedetiden godt og kan nå endelig utgi ny musikk, sier han om de siste to årene.

I mars kommer debutalbumet Tomorrow’s Avenue, et album som vil være godt pakket inn i americana og roots-lydbildet. Platen er produsert av Pål Brekkås og mastret av Magnus Kofoed.