Megan Thee Stallion er en av verdens hotteste artister. I år topper hun plakaten på Kadetten 2.0.

Det gjør også den britiske stjernen Stormzy, som våren 2022 gjør hele tre utsolgte The O2 Arena shows i London med sin ‘Heavy Is The Head’ turné.

De får selskap av blant annet Polo G, som i fjor gikk til førsteplass på Billboard for sitt debutalbum, den nigerianske superstjernen Rema, i tillegg til flere store internasjonale og norske Hip Hop-navn.

På sitt kompromissløse vis har Megan Thee Stallion markert seg i den mannsdominerte hiphop-verdenen. Nå kommer rapperen bak hits som Savage, Body - og ikke minst W.A.P (med Nicki Minaj) til Norge for første gang, når hun headliner Kadetten i Sandvika siste uka i juni.

– Etter tre grammypriser, flere listetopper, milliarder av streams og som årets mest brukte artist på TikTok to år på rad, kan man trygt si at Megan Thee Stallion er blant vår tids største artister - uansett sjanger. Når hun headliner Kadetten 2022 sammen med britiske Stormzy, kan vi love vill stemning på kadettangen, sier Karsten Baugstø, bookingansvarlig for Kadetten.Stormzy har tatt steget fra å freestyle i Londons gater, til posisjonen som én av Storbritannias største artister. Etter å ha toppet listene med debutalbumet Gang Signs & Prayer, headlinet Grime-legenden Glastonbury i 2019 til strålende kritikker.

Megan Thee Stallion og Stormzy får følge av et stjernelag av både norske og internasjonale rappere på plakaten:

Polo G er blant USAs mest spennende rappere. Med den ukulele-drevne gjennombruddshiten RAPSTAR, tok den unge artisten i fjor førsteplassen på Billboard Hot 100 i USA, en singel som også ble nummer tre på Spotify i Norge. Senere tok han også førsteplassen med sitt debutalbum Hall Of Fame.

Nigerianske Rema er allerede en superstjerne til tross for sin unge alder, og er hyllet av storheter som Barack Obama og Drake. Med sangene Iron Man og Dumebi har han endret gamet, og baner vei for sin generasjon og Afrobeats verden over.

SoFaygo gikk viralt på TikTok med Knock Knock i 2020. Siden har han signert med Travis Scott sitt label Cactus Jack og gjort seg bemerket med en rekke hits. Amerikanerens konsert under Kadetten blir hans første på norsk jord.

B-Boy Myhre slapp i fjor sitt debutalbum Absolute B-Boy Music. Kadettenpublikummet kan forvente seg bangers som Bank, Harley og Action Man, og om skal vi tro tidligere konserter: Gjesteopptredener fra flere av landets fremste rappere.

I tillegg er det kreative kollektivet AG Club (Avant Garde Club), er de nye norske stjerneskuddene Bianca, Natnael, Cherie Mwangi og Jonas Benyoub med i festivalens nyttårspresang til det tålmodige festivalpublikummet - artister som garantert kommer til å prege både norsk og internasjonal Hip Hop i 2022.

Festivalen har siden starten presentert morgendagens verdensstjerner og et kritikerrost program for et stort publikum.

I fjor høst ble det kjent at det verdensledende underholdningsselskapet Live Nation nå er inne på eiersiden for å løfte festivalen ytterligere og lanserte begrepet Kadetten 2.0. Det ble samtidig kommunisert løfter om å sikre sjangerens mest populære artister til neste års strandeventyr.

– Vi holder våre løfter og beviser med handling når vi idag kan offentliggjøre en bukett av superstjerner og fremtidens headlinere til Kadetten. Megan Thee Stallion er det råeste sjangeren har å by på i 2022 og sommeren kan nærmest ikke kommer fort nok, sier Martin Nielsen på vegne av Kadetten og Live Nation.

Billetter til årets festival er i salg!