Foto: Pooneh Ghana

I dag slipper Øya ytterligere tre band man bør glede seg til å oppleve i Tøyenparken, nemlig irske Fontaines D.C., amerikanske Parquet Courts og engelske Porridge Radio.

Fontaines D.C. fra Dublin tok Europa med storm da de ga ut Dogrel i 2019, og det ble et av det årets mest kritikerroste debutalbum. Både BBC 6 og Rough Trade mente det var 2019s aller beste album. Samtidig solgte de ut stadig større klubber og etablerte seg som en festivalfavoritt. Bandet fulgte opp allerede året etter med A Hero’s Death, som også fikk meget sterk mottakelse. Begge utgivelsene har nådd topp ti på salgslistene i både Irland og Storbritannia. I april kommer tredjeskiva, som skal få navnet Skinty Fia. Smakebiten Jackie Down the Line er ute nå. Det er mange som gleder seg til enda en dose moderne irsk post-punk.

Fontaines D.C. imponerte stort på Øya i 2019, og vi ønsker dem velkommen tilbake i 2022. Klarer du ikke å vente til august, kan du oppleve bandet på Vulkan Arena 1. april.

Vi digger Fontaines D.C! Les vår anmeldelse av A Hero’s Death: Mørkt og godt som Guinness.

PARQUET COURTS (US)

Parquet Courts lager frisk og urolig rock med en stor utforskertrang, noe de viste i stor stil på det nyeste albumet Sympathy for Life. De blander elementer fra punk, indierock, klubbmusikk og funk på sin egen måte. Skiva er laget i samarbeid med produsent Rodaidh McDonald, som også har jobba med David Byrne, Hot Chip, The xx, Savages og Vampire Weekend. I tillegg bidro John Parish, som mange kjenner fra samarbeid med PJ Harvey. Musikknyheter.no mente dette var det fjerde beste albumet som ble utgitt i fjor.

Les vår anmeldelse her

Debuten kom med kassettutgivelsen American Specialties i 2011. I 2013 spilte de på Øya i Middelalderparken. Vi er glade for å ha det vitale og produktive bandet tilbake på plakaten.

Paste Magazine kalte Sympathy for Life: - …a mirage of thought-provoking, unforced, anti-fascist rock and roll written during acid trips and exercise routines, all slapped atop addictive instrumentals.
PORRIDGE RADIO (UK)

Porridge Radio fra Brighton har en rekke utgivelser på smålabeler siden starten i 2015. I 2020 kom albumet Every Bad på kvalitetsbevisste Secretly Canadian. Anmeldere har beskrevet bandet som en vitamininsprøyting i indierocken. Albumet ble av Stereogum, Louder Than War, PopMatters og Rough Trade utnevnt til en av det årets sterkeste utgivelser. Siden da har det kommet noen finfine singler og og det skal komme mer ny musikk i 2022.

I følge våre anmeldere lagde Porridge Radio den tredje beste låten i 2020!Bandet er ledet av gitarist, sanger og låtskriver Dana Margolin. De har på få år gått fra hjemmesnekra utprøving til å ha store deler av musikkverdens øyne på seg. Vi tror suksessen fortsetter, og at Porridge Radio får enda flere norske fans i Tøyenparken.