Foto: Paul Johnson

I dag annonserer det britiske The Kooks sitt sjette studioalbum, 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK, som slippes 22.juli.

De har også tenkt nytt når det kommer til å slippe album. Platen vil slippes i tre deler, de første to som EPer med tre spor på hver, og på den tredje delen kommer også fire nye låter. Den første EPen, CONNECTION - ECHO IN THE DARK PART 1 slippes i dag. Låtene Connection, Jesse James og Modern Days er ute der du hører musikk.

Se videoen til Connection her:Etter å ha returnert etter en beinhard turnéplan, sverget frontmann Luke Pritchard på å ta en lengre pause. Men istedenfor gikk han rett i studio igjen.

-Jeg begynte å dra til Berlin tre eller fire dager i slengen. Jeg ble virkelig påvirket av Brexit og jeg ønsket å markere det ved å lage en europeisk plate, forklarer han. -Vi er et europeisk band, vi har praktisk talt bodd på veien og vi elsker Europa, så vi ville beholde den forbindelsen.

Berlin har lenge vært et slags kreativt mekka for artister i hele verden, og Pritchard hang i de kretsene og møtte folk som han endte opp med å jobbe med på deres sjettealbum, 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK.