Foto: Foto: Netti Hurley

Tom Odell er bekreftet til PiPfest 2022, og spiller lørdag 18. juni. Det samme er den svenske singer/songwriteren José González og Anna Of The North, som spiller samme dag.

Den britiske indie/folk-artisten Tom Odell slo gjennom i 2012 med hiten Another Love - en låt som ble introdusert for et ny generasjon i 2021 gjennom en viral TikTok-trend. Odell er aktuell med fjerdealbumet Monsters - som tar for seg personlige utfordringer med angstanfall og psykisk helse.

– Med sine stemningsfulle pianoballader og popteft, er Tom Odell en perfekt artist for et festivalpublikum i sommersola i Oslo. Sammen med publikumsfavoritt José Gonzálesz og hele norges Anna Of The North, kommer dette til å bli en fantastisk lørdag i parken. Nå kan sommeren bare komme, sier Lars Tefre Baade, presseansvarlig for PiPfest.

Tom Odell ble i sin tid oppdaget av Lily Allen, og har sluppet fire album. Han siste, ‘Monsters’, representerte et skifte fra indie-ballader, og inkluderte et mørkere, eksperimentelt lydlandskap. Selv uttalte han at han var inspirert av artister som XXXTentacion, Drake og Travis Scott.
Plata tar for seg et mørkere kapittel i livet, og han synger om angst- og panikkanfall.

José González er også bekreftet til PiPfest lørdag 18. Juni. Den svensk/argentinske singer/songwriteren slo for alvor gjennom med debutalbumet Veneer, og låta Heartbeats - en cover av svenske The Knife - og siden har karrierekurven til göteboroeren bare pekt oppover.

Det norske publikumet har et nært forhold til mannen med den umiskjennelige stemmen, og González spilte også under tidenes første PiPfest i 2015.

Den tredje artisten som føyer seg inn i lørdagsprogrammet, er Anna Of The North. Anna Lotterud, som hun egentlig heter, har tatt steget fra lovende indie-artist - til internasjonal popstjerne.

Etter samarbeid med Tyler The Creator, Frank Ocean og Kygo, samt to listetoppende album, har Anna Of The North etablert seg som et stort navn innen drømmepop-sjangeren. For tiden er hun også aktuell som deltaker på Hver Gang Vi Møtes. Hennes cover av TIX sin Shotgun er de siste ukene vært landets nest mest strømmede låt.

Tom Odell, José Gonzales og Anna Of The North vil dele lineup lørdag 18. juni med Cat Power, Two Door Cinema Club, DJ Shadow og Helado Negro. Fra før er også store navn som Röyksopp, Jungle, The Specials og James Vincent McMorrow bekreftet til parkfestivalen, som foregår fra 16 - 18. juni 2022 i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo.

Foreløpig program til PiPfest 2022:

Massive Attack
Röyksopp
Tom Odell
José Gonzáles
Jungle
Caribou
Cat Power
DJ Shadow
Helado Negro
The Specials
Two Door Cinema Club
James Vincent McMorrow
Låpsley
Sports Team
Supergrass
Anna Of The North