Foto: Grethe Nygaard.

Den tidligere frontfiguren i Kaizers Orchestra har så langt det har vært mulig jobbet seg rundt pandemien og spilt konserter, enten det har vært for 20, 50 eller 200 publikummere. Da samfunnet åpnet i høst rakk han å ta med seg bandet på turné. De gjorde opptak av alle konsertene og fikk fanget en sjelden elektrisk stemning fra både scene og sal. Disse opptakene har nå blitt til albumet «Pandemon Live Album» som slippes 25. februar.



Konsertene ble opprinnelig tatt opp fordi Janove ville gi fansen muligheten til å ta med seg konserten hjem i sin helhet via en offisiell bootleg; et rått, ubehandlet opptak fra hver by. Bare tilgjengelig på vinyl. Energien i bandet og responsen fra publikum var imidlertid så unik at han bestemte seg for å sette sammen et knippe av de beste versjonene fra hele turneen, mikse disse og gi de ut digitalt.

- Det var en helt crazy vibe å spille for så mange mennesker i fjor høst da samfunnet var åpent! Og ikke minst å få spille sammen med bandet igjen! Disse konsertene var en skikkelig reminder på at trøkk, volum, samspill, dynamikk, kommunikasjon og respons fra publikum er det vi liker aller best. Kanskje det føltes som ekstra mye energi fordi det var flere år siden sist, eller kanskje det faktisk var mer energi enn normalt? Who knows, forteller Janove.

- Vi er i superhappy og ydmykt takknemlige for at vi fikk disse opplevelsene sammen som band og med publikum. De 12 livesporene på «Pandemon Live Album» utgjør et slags suvenir og musikalsk minne, nesten som et dokument, fra noen unike konserter i en veldig spesiell periode i vår historie, avslutter han.

Janove fortsetter turnéen i mars og april med fullt band, primært på spillesteder i distriktene.

Kommende konserter