Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Susanna slår et slag for kassetten med ny singel fra kommende album Elevation. Allerede ved eget 10 års jubileum som plateartist i 2014 utga hun tre Best of-kassetter i begrenset opplag.

Hennes Baudelaire-tolkninger fra 2020 ble utgitt på kassett, og hva er vel mer naturlig enn å inkludere musikk laget for og spilt på kassetter på oppfølgeren Elevation. Den kommende singelen Rose-Pale Dawn er laget av Stina Stjern - nettopp på kassett.

Stina Stjern. Foto: Janne Amalie Svit— Gjennom arbeidet med Vossajazz-bestillingsverket Garden of Earthly Delights fikk jeg kjennskap til at Stina Stjern er en råtass på kassetter, sier Susanna.

— Dette ga nye idéer til å inkludere lyden av kassett i Baudelaire-prosjektet. Lyden er stofflig og mekanisk samtidig; den lever, suser og har sjel. Etter min mening er kassetten midt i blinken som kompani til Charles Baudelaire sin modernistiske intense poesi.

Singelen «Rose-Pale Dawn» som kommer denne uka er atmosfærisk og drømmende, med flere lag av nydelige små pastellfargede synth-melodier. Den har nå fått en flott musikkvideo laget av Jenny Berger Myhre.