Foto: picjumbo/ Pexels

Norge har fjernet det meste av restriksjonene. Endelig kan vi gå på konsert og arrangement igjen. Etter to år med store utfordringer for konsertbransjen ser vi frem imot en vår og sommer med mange konserter og kulturarrangement.

Her går vi igjennom hva du bør tenke på når du skal kjøpe billetter til konserter og arrangement.

1. Sjekk prisen nøye


Det er ulovlig å videreselge billetter til høyere pris enn den offisielle. Dette i henhold til loven om om forbud mot prispåslag ved videresalg av billetter til kultur- og idrettsarrangementer. Tanken bak denne loven er å sikre at alle har lik mulighet til å gå på konsert og kulturarrangement. Har du kjøpt billetter til overpris? Da kan du kreve tilbake det du har betalt for mye fra selger.

2. Unngå å kjøpe billetter på svartebørs


Har du riktig uflaks er billettene uekte og du taper alle pengene dine og sitter igjen uten konsertopplevelsen. Kjøper du av privatpersoner anbefaler forbrukerrådet at du tar vare på kontaktinformasjon og kvittering. Forbrukerrådet oppfordrer til å kjøpe billett av en offisiell leverandør. Kjøper du fra en privatperson bør det være en du stoler på.

3. Se opp for kopier


En vanlig måte for svindlere på tjene penger på er å selge samme billett flere ganger. Sjekk alltid opp nettsiden du handler på. Se etter omtaler fra andre kjøpere og vær kritisk før du handler.

4. Betal billettene med kredittkort


Forbrukerrådet anbefaler at du bruker kredittkort når du forhåndsbestiller billetter på nettet. Da kan du kreve pengene tilbake fra banken om du ikke mottar billettene eller om selgeren ikke vil refundere pengene til deg om du angrer kjøpet.

Hva bør du gjøre om du blir svindlet?

Om du blir svindlet eller oppdager at du har betalt overpris for billetten og ikke får refundert fra selger så kan du ta kontakt med forbrukerrådet som kan hjelpe deg videre med megling. Ved svindel bør du også politianmelde hendelsen så fort som mulig.

*Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Speqta